29 / 04 / 2024

Deprem altın piyasasını da vurdu! Altın ithalatı geçici olarak durdu

Deprem altın piyasasını da vurdu! Altın ithalatı geçici olarak durdu

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminin ardından ekonomik olarak da zarar gören Ülke ekonomisinin zararını hafifletmek için  mal mukabili (vadeli) altın ithalatının geçici bir süreliğine durdurulması kararı alındı.



Ekonomi yönetimi, deprem sonrasında oluşan durumu değerlendirme toplantısında yeni kararlar aldı.

Cari açıkta artışın önlenmesi için altın ithalatında geçici durdurma kararı alındı.

BORSADA VARLIK FONU DEVREYE GİRECEK

Borsada manipulatif hareketlerin önlenmesi için Varlık Fonu devreye girecek.

Varlık Fonu bünyesindeki fiyat istikrarı fonuna kamu bankaları ve şirketler sermaye koyacak. Bu kaynakla manipulatif hareketler olduğunda borsada hisse alımı gerçekleştirilecek.

Deprem altın piyasasını da vurdu! Altın ithalatı geçici olarak durdu

Varlık fonu, bir ülkenin ya da kuruluşunun sahip olduğu varlıkların toplandığı bir fon türüdür. Bu varlıklar arasında hisse senetleri, tahviller, emlak, nakit para ve hatta bazen hammadde kaynakları gibi birçok farklı türde varlık yer alabilir. Varlık fonları, yatırımcılara genellikle daha büyük bir yatırım portföyüne erişme fırsatı sunarlar ve birçok farklı yatırım alanında çeşitlendirilmiş bir yatırım yapma imkanı sağlarlar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön