27 / 04 / 2024

Okmeydanı'ndaki geçici yaya üst geçidi pazartesi günü açılıyor!

Okmeydanı'ndaki geçici yaya üst geçidi pazartesi günü açılıyor!

Yolun 3 şeride düştüğü gerekçesiyle yıkılıp yeniden inşa edilecek olan Talatpaşa Köprü'sünün yerine geçici olarak yapılan yaya üst geçici pazartesi günü açılacak.. .



Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında yaya ve araç erişimini sağlayan Dereyolu  (Talatpaşa) Köprüsü’nün ayaklarının, yolu daraltması sebebiyle D-100 üzerinde 3 şeride düşen yolun, 4 şeride çıkartılabilmesi için Talatpaşa Köprüsü’nün yıkılarak yeniden inşa edilebilmesi amacıyla; köprüye alternatif olarak inşa edilen geçici yaya üst geçidinin yapımı tamamlandı.


10 Aralık 2012-Pazartesi günü hizmete açılacak olan Geçici Yaya Üstgeçidi, Metrobüs/Darulaceze İstasyonu ve D-100 Kuzey-Güney  (Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi)  arasında yaya erişimini sağlayacak.


Geçici Yaya Üstgeçidinin hizmete alınmasıyla, 27 Kasım 2012–Salı gününden bu yana kapalı olan, Metrobüs/Darülaceze (PER-PA) İstasyonu da yeniden hizmet vermeye başlayacaktır.


Bundan sonraki aşama, eski araç üstgeçidinin yıkılarak, yeni köprünün yapımına başlanmasıdır ki, bu duyurular Basınımız ile paylaşılacaktır.


Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü'nün yenilenmesi ile bu noktada D-100 üç (3) şeritten, dört (4) şeride çıkarken,  yaya erişimleri de yeniden düzenlenerek yaya yolu genişlikleri artırılacak ve özürlülere de uygun hale getirilecektir.


Geri Dön