27 / 04 / 2024

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin yeni binasındaki ilk sergi bugün açılıyor!

İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin yeni binasındaki ilk sergi bugün açılıyor!

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine bağlı olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin Karaköy'deki yeni binasında ilk geçici sergi bugün açılıyor. Tasarımı mimar Emre Arolat tarafından gerçekleştirildi.



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine bağlı olan İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin Karaköy'deki yeni binasında ilk geçici sergi bugün açılıyor. Tasarımı mimar Emre Arolat tarafından gerçekleştirilen Antrepo 5'teki müze binasının inşaatı 1.5 yıl sürecek. 

Türkiye'nin en kapsamlı resim koleksiyonuna sahip olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, Karaköy'deki yeni binası Antrepo 5'te ilk sergisini bugün açıyor. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 1937'de Atatürk'ün emri ve Medis'in kararıyla tahsis edilerek müze olarak kullanılan Veliaht Dairesi'ni boşaltıp, eserleri Antrepo 5'e taşımıştı. Mimar Emre Arolat'ın tasarladığı yeni müze binasının inşaatı devam ederken, geçici olarak tasarlanan sergi salonlarında da resim tarihimizin ilk yıllarında Osman Hamdi Bey'in kardeşi Halil Eldem'in oluşturduğu 'Elvah-ı Nakşiye'den günümüze uzanan bir seçki de sergilenmeye başlanmış oldu. 


Eskişehir Anadolu


Geri Dön