Altın & Gümüş

Altın tehlikeli sularda yüzüyor! 2022'de ekmek yedirmeyecekler! Piyasaların çökmesi an meselesi

Altın yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarının normal şartlarda yükselmesi gerekiyordu. Bırakın yükselmeyi gittikçe değer kaybeden altından sonra piyasaların çökmesinin an meselesi olacağını uzman isim açıkladı. Altın yatırımı yapan, yastık altında altını olan, altın almalı mıyım satmalı mı? sorusunu soranlar için şimdi kritik açıklamalar geldi

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş'ten altın fiyatları ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar geldi. Altın yatırımı yapan, yastık altında altını olan, altın almalı mıyım satmalı mı? sorusunu soranlar için şimdi kritik açıklamalar geldi...

"Bazılarının algılayamadığı, algılamak istemediği, yine alım satım yaparak para kazanacağım hayali içinde yaşayanlar 'sepet ve parite' işlemiyle uzun vadeli yatırımcı olmayı kavrayamayanlardır. 
2022'de ekmek yedirmeyecekler, piyasa merkez bankalarının elinde. Onlar ne derse o olacak. Boşunuza kafanızı yormayın. Al, kenara at, bekle. Alım satımdan medet umanlar zaman kaybediyor. Yeni tedbirler gelecek. İşinize bakın, piyasalara değil geleceğe odaklanın. Birikimlerini çeşitlendiren bugünü sorunsuz geçiriyor. Değeri artmış yatırım aracıyla, değer kaybetmiş yatırım aracını takas ediyor. Zarar etmiyor. 3 ay parite ve sepet yapın diye anlatmam gereksiz miydi?"

 

ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARINDA BASKILANMA VAR

Haber Global'de yer alan habere göre; altın ve gümüş fiyatlarında baskılama olduğunu İslam Memiş şu şekilde açıkladı: "Bir de altın ve gümüşün de bilerek ve isteyerek baskılanması var. Küresel finans sistemi aslında çöktü. Vatandaşlar bunu çok net göremiyor. Ülkeler öyle bir savaş içindeki herkes kendi parasının değerli olmasını istiyor. Bir mücadele var, tüm merkez bankalarının ortak bir şekilde, kontrollü bir şekilde mücadelesi var. 'Patlayan bir enflasyona karşı mücadelemizi sürdürüyoruz, faizi artırma sürecindeyiz. Piyasaları kaosa sürüklememek için altın ve gümüş gibi emtiaları baskılamamız gerekiyor' diyorlar. Enflasyon demek altın demektir, gümüş demektir. Bu fiyatları ne kadar baskılarsanız enflasyonla mücadeleniz o kadar kolay olur."

İddiam şu ki dünya altın konseyinde net bir rakam yoktur. Dünyadaki merkez bankaları kovid 19 krizini altın rezervlerini satarak atlattı. 2020 yılında altın sattınız, enflasyonu patlattı ve altın satmaya devam ettiniz. Buna rağmen altın rezervi neden azalmadı? Balon bir rezerv var. Karşılığı olmayan bir rezerv var.

ALTIN BU DEĞERİ GEÇERSE EĞER FİNANSAL PİYASALAR ÇÖKER!

"Baskılanmanın diğer bir önemli nedeni... Altının ons değeri 1800 ile 2000 dolar bant aralığı içinde tutuluyor. Neden? 2 bin dolar seviyesinin üstüne çıkmasına merkez bankaları müsaade ederse insanlar enflasyonu daha çok hisseder ve finansal piyasalar çöker. İkincisi ise 1800 doların altına sarkarsa bütün yatırımcılar altına hücum edecek ve dolayısıyla kendi paralarına yatırım yapmayacaklar. Bu da merkez bankalarının işine gelmiyor."

Analistlerden hiç bir yerde bulamayacağız altın tavsiyesi! Sonra kaçırdık demeyin

Altın fiyatlarında son dakika dalgası! Gram altın, Tam altın, çeyrek altın ne kadar? 12 Mayıs 2022 altın fiyatları

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı