Ekonomi

Altın ve doları olanlar dikkat! 9 gün sonra Türkiye'de bu yaşanacak! Şimdi bakın

Elinde altın ve doları olan ya da parasını TL cinsinden biriktiren vatandaşlara yönelik dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Eylül'de ekonomi paketini açıklayacak, bu durum da fiyatları doğrudan etkileyecek. Son olarak elinde parası olan vatandaşlarla ilgili çok önemli bir uyarı geldi

Türkiye ekonomisi zor günlerden geçerken, birikim yapmak isteyen ya da elinde hazır birikimini kaybetmemek isteyen vatandaşlar da piyasadaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Son olarak elinde parası olan vatandaşlarla ilgili çok önemli bir uyarı geldi. Vatandaşların Türkiye'nin açıklayacağı yeni ekonomi paketini hesaba katarak adım atmaları gerektiği vurgulandı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, bu konu hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ EKONOMİ PAKETİNİ AÇIKLAYACAK 

Memiş 13 Eylül’e dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Ancak koşullar hızlı değişiyor. Enflasyon biraz geride kaldı. 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi paketini açıklamasıyla beraber enflasyon da konuşulacak” dedi.

Enflasyonda mevsimsel etki ile birlikte bir miktar düşüş beklendiğini belirten Memiş, “Enflasyon daha pik yapmadı. 3. çeyrek biraz daha karışık olacak. Mevsimsel etkiden dolayı biraz gerileyebilir. Özellikle gıdada fiyatlar düşmedikçe enflasyon pik yapmış sayılmaz” dedi.

ALTIN NE OLUR?

Emtia fiyatlarının 5 ayın dibini gördüğünü söyleyen Memiş, bunun nedenlerini şöyle açıkladı: “Fed’in faiz artırımı kararı tüm emtiaları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Altının ons fiyatı 1.715 dolar, gümüşün ons fiyatı 18,27 dolar seviyesinde. Bu baskılanmalarda sona gelindi. Belki bir miktar daha geri çekeleme olabilir. Bundan sonra yukarı yönlü hareketlerin ihtimalini daha yüksek görüyorum. Gram altında alım fiyatı 1.010 lira seviyesinde, satış ise 1.013 lira seviyesinde. Bunların yatırımcılara fırsat verdiği kanaatindeyim”