30 / 04 / 2024

Altın yatırımcıları dikkat! Dünyaca ünlü 2 bankadan kritik altın yorumu geldi, bu son fırsat!

Altın yatırımcıları dikkat! Dünyaca ünlü 2 bankadan kritik altın yorumu geldi, bu son fırsat!

Ons altında meydana gelen değer kaybına rağmen doların yukarı yönlü hareketi gram altına güç vermeye devam ediyor! Wall Street ve Commerzbank'ın ünlü analistlerinden altın fiyatlarına ilişkin son dakika açıklamaları geldi. Peki, gelecek hafta altın fiyatları ne olacak? İşte detaylar...



Altın fiyatları geçtiğimiz hafta içinde 9 ayın en düşük seviyesini gördü. Dolar endeksi ise 20 yılın en üst seviyelerini gördü. Fiyatlar üzerinde etkili olacak kritik veri gelecek hafta Amerika Birleşik Devletleri’nden gelecek. Yüksek enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan Amerika ekonomisinde Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (FED) önceliği enflasyona verdiği izleniyor. Cuma günü açıklanan verilere bakıldığında, Amerika'da tarım dışı istihdam haziranda 372 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin üstünde gerçekleşirken, işsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6 olarak kayededildi. İş gücü piyasasının güçlü kalması Fed'in para politikalarındaki şahin duruşunu koruyacağının sinyalini verse de enflasyonun kontrol altına alınabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesi, resesyon ihtimaline karşın piyasalarda olumlu fiyatlanmaya devam ediyor.

Ünlü analistten altın için kritik açıklama! Petrol fiyatları istikrar kazandığında, gram altın yükselişe geçecek!Fed yetkilileri hafta içinde yaptıkları açıklamalar ile resesyon riskinin korkulduğu kadar güçlü olmayabileceğini belirtirken, önceliklerinin enflasyonu kontrol altına almak olduğunu açıkladı. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyonun çok yüksek olduğunu ve gevşeyecek gibi görünmediğini bildirdi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard da Amerika ekonomisinin bu sene büyümeye devam etmesini beklediğini açıklayarak, temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışından yana olduğunun izlenimini verdi.

Fed yetkililerinin açıklamaları ve iş gücü piyasasında yer alan verilerin ardından tahvil piyasalarında yükselen satış baskısıyla Amerika'nın 10 senelik tahvil faizi yüzde 3'ü görürken, swap piyasalarında ise resesyon fiyatlaması kısmen de olsa azaldı. Para piyasalarında yaşanan fiyatlamalarda temmuz toplantısında 75 baz puan, eylül toplantısında ise en az 50 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor.

Peki, gelecek hafta altın fiyatları ne olacak? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön