Altın & Dolar

Altın yatırımcıları dikkat! Hatice Kolçak uyardı: 400 lira birden artacak

Altın fiyatlarına ilişkin öngörüleri ile gündeme yön veren ekonomist Hatice Kolçak, altın yatırımcılarını uyardı. İşte Hatice Kolçak'ın altın yorumu...Altına yatırım yapmak isteyen küçük yatırımcılar ise 'Altın yükselecek mi?' sorusunun yanıtını merak ediyor

Yükseliş trendine giren altın fiyatları yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor. Altına yatırım yapmak isteyen küçük yatırımcılar ise 'Altın yükselecek mi?' sorusunun yanıtını merak ediyor.

Bu kapsamda para uzmanları peş peşe açıklamalar yapıyor. Son olarak konuya ilişkin açıklama ise youtube hesabından altın fiyatlarını değerlendiren Hatice Kolçak'tan geldi.

Peki, altın fiyatları yükselecek mi? Altın en kadar, kaç TL? Gram altın ne kadar oldu? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar..

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, altındaki artış ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz yükselişinin devam ettireceği beklentisiyle devam ediyor. Spot altın cuma günü yüzde 0,1 artışla 1912,75 dolar/ ons düzeyini gördü.

Ancak haftanın tamamı için yüzde 0,3 geriledi. ABD’deki altın vadelileri de cuma günü yüzde 0,2 artışla 1918,60 doları gördü. Bu kapsamda altının ons fiyatı geçen sene sonundan bu yana dolar bazlı yüzde 6.16 oranında değerlendi. 

Akit Gazetesi'nde yer alan detaylara göre, kişisel Youtube kanalından gram altın fiyatlarına dair değerlendirmeler yapan Hatice Kolçak, gram altında 400 TL'lik bir artış beklediğini kaydetti.

Hatice Kolçak yaptığı açıklamada, "Ons altının ilk gideceği yer 1935'tir ama nefes alacağı seviyeler 1950'lerdir. Bireysel yatırımcı için bu rakam alım fırsatı veriyor. Bu kadar zamların ardından yapacağımız en önemli olay, düşüşlerde alıp, biriktirmektir. Eylül ve Ekim'den sonra yükselme bekliyorum. Gram altında ise 1800-2000 lira arasında bir beklenti içerisindeyim" dedi.

Peki altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar....

GRAM ALTIN 

Alış fiyatı: 1.613,22 TL     
Satış fiyatı: 1.630,37 TL     

ÇEYREK ALTIN 

Yeni çeyrek alış fiyatı: 2.611 TL     
Yeni çeyrek satış fiyatı: 2.663 TL     
Eski çeyrek alış fiyatı: 2.589 TL     
Eski çeyrek satış fiyatı: 2.646 TL     

YARIM ALTIN 

Yeni yarım alış fiyatı: 5.205 TL     
Yeni yarım satış fiyatı: 5.324 TL     
Eski yarım alış fiyatı: 5.177 TL     
Eski yarım satış fiyatı: 5.251 TL     

TCMB'den yeni düzenleme: Menkul Kıymet Tesisi Uygulama Talimatı'nda değişiklik yapıldı!

Altın fiyatları bugün ne kadar? 10 Temmuz Pazartesi gram altın kaç lira? Çeyrek, yarım ve tam altın kaç TL?