02 / 05 / 2024

Altın yatırımcıları bu konuşma için nefeslerini tuttu! Dünyaca ünlü analist altın fiyatlarını açıkladı

Altın yatırımcıları bu konuşma için nefeslerini tuttu! Dünyaca ünlü analist altın fiyatlarını açıkladı

Altın yatırımcıları ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell'ın ABD Kongresi'nde enflasyon ve resesyonla ilgili yapacağı açıklamalara gözlerini çevirirken, altın fiyatlarında da düşüş yaşanıyor.



Bu hafta yarı yıllık para politikası için Kongre’de bulunacak olan Powell, Çarşamba günü Senato Bankacılık Komitesi’ne, Perşembe günü ise Finansal Hizmetler Yasama Komitesi’ne seslenecek.

Konuşmalarda enflasyon, Fed’in fiyat baskılarını kontrol altına alma çabası ve bu çabalardan kaynaklanan resesyon risklerinin ön planda olması bekleniyor.

ABD hisse senetleri Salı günü yükseliş yaşarken, Morgan Stanley ve Goldman Sachs stratejistleri karanlık görünen ekonomik görünüm nedeniyle hisse senetlerinin daha fazla kayıpla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

“Altın, Powell’ın enflasyonu kontrol altına almak için daha hızlı bir parasal sıkılaşmaya ihtiyacı olduığuna dair görüşlerini tekrarlayacağı beklentisiyle düzeltme yaşadı” diyen Kotak Securities Kıdemli Analisti Madhavi Mehta, “Altın 1800 dolar üstünde bir aralıkta sıkışmış durumda ve bu trend doların dalgalı seyri ve piyasanın Fed’in para politikasına dair görüşlerini beklemesiyle devem edecek gibi görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Altın yatırımcıları bu konuşma için nefeslerini tuttu! Dünyaca ünlü analist altın fiyatlarını açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Haziran 2022 tarihinde saat 01:19’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,34 Türk Lirası, euro 18,33 Türk Lirası, altının gramı ise 1.024 Türk Lirası değerinde.

İktidarın 17.30’a dayanan doları düşürmek için hazırladığı gizli planı Bloomberg deşifre etti! Dolarda neler oluyor

Elinde Türk Lirası olanlar altın mı alalım dolar mı diye sordu! Piyasa Kahini İslam Memiş’ten çok konuşulacak yanıt

İktidar cephesinden üst düzey yetkili isim asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağını canlı yayında açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön