05 / 07 / 2024

Altın zincirlerini kırdı! Dört nala geliyor! İslam Memiş’ten rekor açıklama geldi!

Altın zincirlerini kırdı! Dört nala geliyor! İslam Memiş’ten rekor açıklama geldi!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın hakkında herkesi ilgilendiren yeni bir açıklamada bulundu. Memiş, rekor seviyede artış görüleceğini söyledi. İşte detaylar!



FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR!

ABD enflasyon verilerinin beklenenin altında bir tablo izlenmesi ile birlikte FED faiz kararları da yaşanan olumlu tavır altın ve değerli metal fiyatlarında yükselişe sebep oldu. FED başkanı Jerome Powell’in faiz indirimi yapmadan hemen önce Enflasyonun yüzde 2 gerilediğini den Emin olmalıyız diye konuştu. Powell, enflasyonun yüzde 2 ye doğru ilerlediğinde faiz artırım hızınıza yavaşlatacaklarını vurguladı. Yapılan açıklamalara rağmen FED'in sıkı para politikası için Aralık ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor. Bunun yanı sıra küresel resesyon riskleri de varlık fiyatlarını etkiliyor.

VATANDAŞLAR TEMKİNLİ OLMALI!

Altın piyasasındaki görülen hareketlilik hakkında önemli açıklamalarda bulunan Memiş, önümüzdeki birkaç ayın zorlu geçeceğini vurguladı. Vatandaşların temkinli olması için de uyarılar yapan Memiş, 8 aydır altın ve gümüş gibi değerli metallerin manipüle edildiğini kaydetti. Altının zincirlerini kırdığını belirten İslam Memiş, yükselişin daha yeni başladığını ifade etti. Zaman zaman kar satışlarının yapılacağını dile getiren Memiş, “Şimdiler de altının ons fiyatı 1770 dolar. 1700 direnç seviyesi kırıldıktan sonra yukarıda 1815 seviyesi var. Çok yakın bir zamanda 1800 dolarları artık telaffuz etmeye başlarız.” şeklinde konuştu.

YUKARI YÖNLÜ HAREKET EDECEK

Gram altın fiyatının 1068 TL seviyesinden 1090 seviyesine yükseleceğini aktaran İslam Memiş, daha sonra 1100’lü rakamların görüleceğine dile getirdi. Fiziki taraflarda hem de Merkez bankalarında altın talebinin devam ettiğini aktaran İslam Memiş, Merkez Bankası'nın yaşadığı durgunluk zamanında Euro/Dolar paritesi ile Sterlin/Dolar paritesi altın ve gümüş gibi emtialarda yukarı yönlü seyrin devam edeceğini vurguladı.

İstanbul TOKİ kura tarihleri! Esenler TOKİ çekiliş ne zaman başlayacak? İstanbul TOKİ çekilişi ne zaman?

Emeklilerin yüzü ocak ayı girmeden gülecek! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine koşulsuz şartsız 2.200 TL ödeme!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön