Altın & Gümüş

Altına büyük darbe! Hindistan son noktayı koydu! Neler oluyor!

Dünya'nın en büyük altın ithalatçılarından olan Hindistan'dan altına büyük darbe geldi. Altında neler oluyor? İşte ayrıntılar... Altın ithalatında vergi oranını artıran Hindistan gündemi sarstı

Dünyanın en büyük altın ithalatçılarından olan Hindistan'dan altına büyük darbe geldi. Altın ithalatında vergi oranını artıran Hindistan gündemi sarstı. Neler oluyor? İşte son dakika gelişmeler...

 

ŞOK HAMLE GELDİ...

Hindistan, kendi para birimindeki rekor düşük seviyedeki düşüşle ithalatı azaltmak için altın ithalatına uygulanan vergiyi yüzde 7,5'ten yüzde 12,5'e çıkardığını açıkladı.

ABD'den gelen son veriler, yumuşayan tüketici harcamaları, zayıf güven ve baskılanmış üretim ile giderek daha kırılgan bir ekonomiye işaret ediyor.

Enflasyona göre ayarlanan kişisel harcamalar bu yıl ilk kez Mayıs ayında düştü. Morgan Stanley, ABD büyüme tahminini, günler önce yüzde 2 olarak tahmin ettiği yüzde 0,2'ye revize etti.

ALTIN FİYATLARINDA NELER OLUYOR?

Altın fiyatları bu haftayı da düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Peş peşe üç haftadır düşüş yaşayan altın fiyatlarına olan talep gittikçe azalmaya başladı. Altına olan talebin azalmasında yüksek faiz oranları da öenmli oranda etkiliyor.

ABD ekonomisindeki daralma verisi ve Fed'den gelen şahin açıklamalar altın fiyatlarının yönünü etkilemeye devam ediyor. Altın fiyatları FED'in şahin yorumları eşliğinde dalgalı seyir izlemeye devam ediyor. 

Altın fiyatarında son dakika gelişmeler yaından takip edilirken haftanın son işlem gününde de altın fiyatları düşüşüne devam ediyor. Peki altın fyatlarında son durum ne oldu? İşte ons altın ve gram altın fiyatları son dakika 
 

 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Şu sıralar ons altın 1800 dolar bandının altına düşerken gram altın 977 TL'den işlem görüyor ons altın ise tam olara 1795 dolar seviyesinde konumlanmış durumda. Altın fiyatarı aşağı yönlü hareketine hız ksmeden devam ediyor. 
Spot altın, merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarını artırmasıyla son çeyrekte yaklaşık yüzde 7 düşerek bir yıldan fazla bir sürenin en büyük düşüşünü kaydetti.

Yatırımcılar bir sonraki toplantıda 75 baz puanlık bir artış daha beklerken, durgunluk endişeleri destek bulmak için değerli metali 1.800 doların üzerinde tutuyor.

Altın fiyatları için analistler ilk destek 1810 dolar ardından 1800 dolar psikilojik destek seviyesi olarak görüyor.

Dev kurumdan altın için yeni açıklama! Nefesler kesildi! Altın Fiyatları önümüzdeki aylarda bu kadar olacak....

1 Temmuz 2022 altın fiyatları ne kadar? Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ne kadar?

Piyasa Kahini İslam Memiş hiç dolar ve gram altın almayanlara yeni hedefi açıkladı! İşte toparlanma dönemi