28 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası 1. etap başvuruları bitiyor!

Altına dayalı kira sertifikası 1. etap başvuruları bitiyor!

26 Mart'ta başlayan altına dayalı kira sertifikası 1. etap başvuruları bugün sona eriyor. Başvurular Ziraat Bankası'na yapılabiliyor...



Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine tarafından geliştirilen altında dayalı kira sertifikası ve altın tahvili uygulaması 2018'de de başladı.

Geçtiğimiz sene Ekim ayında başvuruların kabul edildiği ve altınların ekonomiye kazandırıldığı altına dayalı kira sertifikası için başvurular yine 4 etap halinde alınacak.

26 Mart'ta başlayan altına dayalı kira sertifikası 1. etap başvuruları bugün sona eriyor. 

2. etap başvuruları 2-6 Nisan 2018 tarihleri arasında, 3. etap başvuruları 9-13 Nisan 2018 tarihleri arasında, 4. etap başvuruları ise 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında kabul edilecek.

Devlet güvencesinde yatırım fırsatı

Altına Dayalı Kira Sertifikası / Altın Tahvili alan vatandaşlar, yastık altında duran altınlarını kayıp çalınma riski olmadan, devlet güvencesinde yatırıma dönüştürme imkanına sahip oluyor. 

Kupon/kira dönemi 6 ay olarak belirlenen uygulamada kira oranı yüzde 1.20, yıllık getiri oranı ise yüzde 2,40 olarak belirlenmiş olup, buna göre Altına Dayalı Kira Sertifikası olan kimseler 6 ayda bir kira geliri elde ediyor.

Altına dayalı kira sertifikası başvuruları Ziraat Bankası'na yapılıyor. Başvuruda 22 ve 24 ayar altınlar kabul ediliyor. Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat Altınlar kabul edilmiyor.


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön