Altın & Dolar

Altında alım fırsatı devam ediyor mu? Bu tarihe dikkat! Uzmanlardan peş peşe çok konuşulacak açıklamalar!

Bir tarafta 2023’ün başından bu yana yüzde 47 değer kazanan gram altın fiyatı, bir tarafta da ons altında dolar bazı yaşanan yüzde 6 seviyesindeki artış. Yurt içinde altının gram fiyatı rekor kırmayı sürdürürken, “Bu seviyelerden altın alınır mı?” sorusuna uzmanlar bir bir açıklama getirdi.ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’in Varlık Yönetim Departmanı’nda yönetici olan Christopher Baxter tarafından paylaşılan bir rapora göre, bugünlerde yüksek fiyatlardan altın almanın o kadar da büyük bir hata olmayacağı, aksine muhtemelen doğru bir seçim olacağı belirtildi

Altında ABD Merkez Bankası Fed’in faiz için atacağı adımların beklentileri ile 4’ncü haftalık kayıp meydana gelirken, uzmanlar yüksek fiyatına karşın altına yatırım için doğru bir zaman olduğunu belirtiyor. ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley’in Varlık Yönetim Departmanı’nda yönetici olan Christopher Baxter tarafından paylaşılan bir rapora göre, bugünlerde yüksek fiyatlardan altın almanın o kadar da büyük bir hata olmayacağı, aksine muhtemelen doğru bir seçim olacağı belirtildi.

Baxter, yatırımcıların altını uzun vadeli bir yatırım aracı olarak öngördüğünü ve güvenli liman özelliğinin özellikle ekonomik piyasalardaki durgunluk ve çalkantı süreçlerinde ön plana çıktığını aktararak, altın yatırımı için trenin şu an için kaçmadığının altını çizdi.

UZMAN İSİMDEN GRAM ALTIN YORUMU

Ekonomi Gazetesi’nde yer alan habere göre, bundan sonrası için beklentilere bakıldığı zaman konunun iki boyutu bulunuyor. İlki küresel bazda altın fiyatlarıyla ilgili bekleyişler. 2’nci ise dolar kurunda meydana gelen artışın etkisiyle hızlı yükselişler sergileyen gram altın kanadı.

Peki, uzmanlar hangi aya vurgu yaptı? İşte detaylar...

Bu çerçevede, dövizin değer kazanması ve ons altının iyi performansı ile beraber gram altının ilk yarıda son derece iyi bir performans sergilediğini vurgulayan Vadeli İşlem ve Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, gram altının bu performansı 2023’ün geri kalanında da korunmasını beklemenin son derece uygun olabileceğini söyledi. Son zamanlarda Fed’in bir miktar şahinleşmesinin ons altın fiyatlarında da geri çekilmeye neden olduğunu ve destek seviyelerinin test edildiğini aktaran Ergezen, önemli destek seviyelerine kadar geri gelinerek 1.900 seviyesinin görüldüğünü ifade etti.

EYLÜL SONRASINA DİKKAT ÇEKTİLER

Bundan sonra düşüş marjlarının indiğini, yükseliş marjlarının yükseldiği bir dönem olabileceğine vurgu yapan Ergezen, “Bir miktar daha olumlu ve o satış baskısının düştüğü bir ons altın görebiliriz. Fakat ben bir süre daha yatay bant içerisinde kalacağımızı tahmin ediyorum. Yani aşağıda 1.892-1.900 bandı, yukarıda 1.935 bandında bir süre bu düzeylerde dalgalanan bir ons altın göreceğimizi düşünüyorum. Daha sonra ise ons altının faiz indirimlerinin konuşulmaya başlanacağı süreci bekleyeceğini ifade edebiliriz. Sonrasında, ons altında satış baskısının düştüğü ve yavaş yavaş direnç seviyelerinin test edildiğini göreceğimiz bir piyasa oluşacak. Bu da eylül ayından sonra, 2023’ün son üç ayında daha olumlu bir ons altın görme eğilimimiz fazla” şeklinde konuştu.

Emekli maaşında yeni gelişme! Kalem kalem hesaplandı!

Kadro bekleyen taşeron işçilere müjde! Taşerona kadroda detaylar tek tek belli oldu!

Kripto yatırımcıları dikkat! Bu tarihten sonra yükseliş gelebilir!