Kent Haberleri

Altında görünüm kasvetli! Altın yatırımcıları için tek umut... Herkes o günü bekliyor 

Altın fiyatları Fed'in faiz kararı sonrasında baskı altına girdi. Ons altın 2,5 yıl aradan sonra 1623 dolara kadar geriledi. Altında görünüm kasvetli devam ederken yatırımcıların tek umudu bu gelişmede. İşte detaylar... Altın fiyatları için düşüş devame decek mi? sorusunun yanıtını analsitlerden geldi

28 Eylül 2022 Çarşmaba günü altın fiyatları hızla düşmeye devame diyor. Altın fiyatları için düşüş devame decek mi? sorusunun yanıtını analsitlerden geldi. Analistlere göre altının tek umudu bu gelişmede....

Altın fiyatlarına yön veren ons altın fiyatı bugün 2,5 yıl aradan sonra ilk defa 1623 dolara kadar geriledi. Altın fiyatlarının düşmesindeki en büyük etken  ABD Merkez Bankası Fed’in daha agresif faiz artırımı beklentileri  oldu. Dolar endeksi 114,7 ile 20 yılın yeni zirvesini test ederken ons altın 1623 dolar oldu. 

Yatırımcılar altın fiyatkarının yükseleceği günü merakla beklerken analistlerden tek tek açıklama geldi. Analistelere göre altın fiyatlarının yükselişi bu gelişmeye başladı. Herkes bu günü bekliyor. İşte detaylar...

ALTINDA GÖRÜNÜM KASVETLİ

RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri şu şekilde açıkladı: “Güvenlik söz konusu olduğunda şehirdeki tek oyun altın değil. Para ABD hazinelerine de gidiyor. Altının görünümü Federal Rezerv’e de bağlı. Altın yatırımcısıysanız, şu anda atlatmanız gereken bir tür fırtına var.” dedi.

Altın fiyatlarındaki yğkselişin dolar kurundan dolayı olduğuna değinen OANDA kıdemli analisti Edward Moya ise, “Dolardaki hareket bitmedi. Bunun da altın fiyatları üzerindeki baskıyı sürdürmesi mümkün” dedi.

Kinesis Money piyasa analisti Rupert Rowling de, “Merkez bankalarının geçen haftaki faiz artırımları serisi altını kısa vadeli ağır baskı altına soktu. Bankaların önümüzdeki aylarda rotasını değiştirmesi beklenmiyor. Bu yüzden, orta vadeli görünüm de değerli metal için kasvetli görünüyor” ifadelerine yer verdi.
 

ALTIN YATIRIMCILARI İÇİN TEK UMUT...

Altın fiyatlarının yükslemesinin enflasyonla bağlaatısı olduğuna değinen analistler açıklama yaptı.

Rowling,“Altın yatırımcıları, enflasyonun yakında zirveye çıkacağı ve son aylarda altının fiyatını şimdiye kadar aşağı çeken bu faiz artışlarının nihayet yumuşayacağı umutlarına sarılacak. Ancak, muhtemelen bir süre daha beklemek zorunda kalacaklar.”

Her dediği tutan İslam Memiş "Uzak durun" diyerek gram altında yeni seviyeyi verdi

Ons altın 1623 oldu! Yatırımcılar hüsrana uğradı! Altının üstünde kara bulutlar geziyor

Bu fırsatı kaçıran çok üzülür! Başvuranın 10 bin 200 TL hemen hesabında