21 / 05 / 2024

Altında hiç kimse bu tahmini yapmadı! İddia edilen rakam hayrete düşürdü!

Altında hiç kimse bu tahmini yapmadı! İddia edilen rakam hayrete düşürdü!

Son günlerin en çok konuşulan altınla ilgili her gün birbirinden farklı tahminler geliyor. Yurt dışından gelen bu tahminler, genelde altının ons fiyatının 2 bin ila 2 bin 500 dolar arasında olacağına işaret ederken, yurt içinden gelen bir tahmin ise dudak uçuklattı.



Altın fiyatlarıyla ilgili bu kez yurt içinden gelen tahmin çok şaşırttı. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın, altın fiyatlarında 5 bin doların görüleceğin iddia etti.

Altında hiç kimse bu tahmini yapmadı! İddia edilen rakam hayrete düşürdü!

Yakın, altında Dahilde İşlem Rejimi’nin (DİR) kaldırılması, ticaretin kayıt altına alınması gibi bazı düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle mücevher sektörünün cari açığın kapanmasına çok daha büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

İhracatın en fazla katma değer yaratan sektörlerinden olan mücevherin, fabrika ayarlarına dönmek istediğini vurgulayan Yakın, dış ticaret dengesine bakıldığında yaklaşık olarak 900 milyon ithalata karşılık, 6 milyar dolar ihracat yaptıklarını söyledi.

Yakın, “Yolcu beraberi ihracat da eklendiğinde, ihracatımız ithalatımızın 8 katına çıkıyor. Elbette biz ihracatı daha da artırmak istiyoruz ve burada iki nokta var. İhraç ettiğimiz ürünün miktarını arttırken, diğer yandan nitelik olarak artış. Dolayısıyla katma değerli ürünlerle marka değerimizi yükseltmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Geri Dön