Altın & Gümüş

Altında kafa karıştıran kritik gelişme! Şimdi altın fiyatları düşüyor mu, yükseliyor mu? Herkes bu habere odaklandı

Altın fiyatlarının, Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ile art arda ikinci haftayı da düşüşle kapatması bekleniyor. Peki altın fiyatları şimdi düşecek mi, yükselecek mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte merak edilenler... Ardından tekrar yukarı yönlü hareket eden altın, dalgalanmaya devam ediyor

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta Fed'in faiz kararından sonra düşüşe geçti. Ardından tekrar yukarı yönlü hareket eden altın, dalgalanmaya devam ediyor. 

Altın, Jerome Powell'ın enflasyon  “kayıtsız şartsız” kontrol altına alma sözünü vermesinin ardından Fed’in sıkılaşma politikasına yönelik fiyatlamalar nedeni ile peş peşe ikinci haftalık düşüşüne doğru ilerliyor.

Spot altın ekonomik gerilemelerinin endişesi ile bu hafta düşüş eğiliminde.  Fed Üyesi olan Michelle Bowman Perşembe günü yaptığı açıklamada Temmuz ayında yapılacak toplantıda 75 baz puanlık artışı ve devam eden birkaç toplantıda 50 baz puanlık artışı desteklediğini belirtti. 

Fed Başkanı Jerome Powell ABD Kongresi’nde sunumun ikinci gününde “Fiyat istikrarını tekrar temin etmemiz ve enflasyonu yüzde 2 seviyesine çekmemiz gerekiyor çünkü bunlar olmadan sürdürülebilir bir azami istihdam dönemi yaşamamız mümkün olmaz” ifadelerine yer verdi. 

SPI Asset Management İdari Ortağı Stephen Innes yatırımcıların kafasının karıştığını belirterek “Faizlerin daha da yükselmesini ve altında fiyat trendinin 1.700 dolara gitmesini bekleyenler ve önümüzde bir resesyon yaşanacağını, enflasyonun zirveyi görmesi sonrası tekrar bir parasal gevşemeyle birlikte altın fiyatlarının yükseleceğini düşünenler var” dedi.

KRİTİK ALTIN ANALİZİ

Dinamik Yatırım  altın fiyatları ile ilgili şu analizi yaptı: "Altın, 1829 direnç seviyesi altında işlem görmeye devam ediyor. Bu seviyenin  altında 4 saatlik bar kapanışlarına devam etmesi halinde satış baskısı devam edebilir. Bu durumda ilk destek seviyemiz 1805 olacaktır. Olası, 1829 seviyesi üzerindeki fiyat oluşumlarında ise 1854 direnç seviyesini izliyor olacağız."

ALTIN SERT DÜŞEBİLİR

IKON Menkul tarafından yapılan açıklamada ise; "Ons Altın düşen fiyat kanalı içinde kalmaya devam ediyor ve kanalın üst bandına yaklaştıkça buradan geri çekiliyor. Dün itibariyle tekrar 1836’nın aşağısına geldi ve 1822 seviyesinde. Hemen altında Mayıs ve Haziran ortası test edilmiş olan 1809 desteği var ve burası oldukça önemli. Eğer kırılırsa düşen kanalın altına doğru daha derin düşüşler görebiliriz. Olası tepkilerde kanalı yukarı kırdığını teyit etmemiz için günlük mum kapanışı ya da 1852 üzerinde birkaç adet dört saatlik mum kapanışı görmemiz gerekecek." ifadelerini kullandı.

Altında son dakika! Yükseliyor! Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar? İşte 24 Haziran 2022 güncel altın fiyatları

Gram altında doğru bilinen yanlış ortaya çıktı! Bunu yapan çok büyük zarar ediyor! Tokat gibi açıklama...

Altın fiyatları yükseliyor! Yatırımcılar pür dikkat! İşte 23 Haziran gram, çeyrek ve tam altın fiyatları...