Altın & Dolar

Altında kapı aralandı! 'Her ay rekora gidecek' diyen İslam Memiş uyardı! Ciddiye alın

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararının açıklanmasının ardından piyasalar hareketledi. Altın uzmanı İslam Memiş, altında yeni yol haritasını açıkladı.

Altın uzmanı İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararı sonrası yükselişe geçen altın fiyatları için değerlendirmelerde bulundu. Memiş 'altında kapı aralandı' diyerek her ay yeni bir rekor görülebileceğine işaret etti.

FED SONRASI ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ!

FED faiz kararı ve Jerome Powell'in açıklamaları altın fiyatları üzerinde etkili oldu ve hızlı yükseliş başladı.

Bu sabah altın 2461 doları görmesinin ardından vatandaşlar altın fiyatlarındaki yükselişin devam edip etmeyeceğini araştıtmaya başladı. 

İslam Memiş, Haniye saldırısı ve Fed'in kararının aynı güne denk gelmesinin önemli olduğuna değindi. İslam Memiş altının jeopolitik riskleri sevdiğini ve bu gelişmeler sonrası altoının kazandığını söyledi.

Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğinin altını çizen İslam Memiş, "Altın her ay yeni bir rekora doğru gidebilir gibi görünüyor" dedi. 

SAVAŞI CİDDİYE ALIN

BU gelişmeler doğrultusunda altın ve gümüş fiyatlarının yükseldiğini söyleyen İslam Memiş "2.450 dolar ons altın, 31 dolar ons gümüş beklentim devam ediyor. 

Ancak hafta başında verdiğim mesajda tekrar satış yer beklentim devam ediyor. Artık fiyata değil, miktara odaklanın. Savaş konusunu da ciddiye alın derim."  diyerek uyardı. 

DOLAR DEĞER KAYBEDECEK!

Dolar kuru ile ilgili de değerlendirmeler yapan İslam Memiş, “Fed'in Eylül ayı itibariyle faiz indirimlerinin kapısını aralamış oldu. Diğer önemli bir gerekçesi de doların uluslararası değeri. Doların değer kaybetmesi, Euronun da değer kaybetmesi bizim için önemli olacak” dedi.

GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR OLDU? HAREM ALTIN FİYATLARI 2 AĞUSTOS 2024

Milyonlarca vatandaş altın almadan önce harem altın fiyatlarını araştırıyor.  Ons altın 2461 dolar oldu. Gram altın fiyatı 2646 lira, çeyrek altın fiyatı ise 4317 lira, yarım altın fiyatı ise 8625 lira oldu.

2 Ağustos Kapalıçarşı altın fiyatları: Gram altın 2.660 TL, çeyrek altın 4.340 TL, tam altın 17.293 TL'den satılıyor!