29 / 04 / 2024

Altında oynaklık artarken dolar trendini koruyor! 

Altında oynaklık artarken dolar trendini koruyor! 

Dolar endeksi, ekim başında 107,35 seviyesinde yılın zirvesini kaydettikten sonra geçen hafta itibarıyla  105,5 seviyesinde sınırlı kaldı. Altında ise hareketlilik devam ediyor.



Geçtiğimiz haftaya kadar Fed kanadından gelen güvercin yaklaşımlar, Dolar endeksinde bir gevşemeye yol açacak yönde gelişirken hafta sonuna girilirken Orta Doğu’da kara harekâtının başlayacağına dair gelişmelerle jeopolitik riskler yeniden değerlendirilmeye başladı. Bu bağlamda dolara yönelik talep arttı.

Altında oynaklık artarken dolar trendini koruyor! 

DOLAR TRENDİNİ KORUYOR, ALTINDA HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Yeni haftaya başlarken hafta sonu beklenen kara harekâtının başlamaması ve diplomasinin ön plana çıkmaya başlamasıyla dolar hafif satıcılı yatay bir görünümle 106,4 seviyelerinde bulunuyor. 

Piyasa genelinde  Orta Doğu’daki sorunun net şekilde fiyatlandığından bahsedilemez, ancak çatışmaların yeni bölgelere sıçraması küresel anlamda bir olumsuz fiyatlamayı tetikleyebilir. Altında geçen haftanın son iş günündeki sert yükselişler bunun bir göstergesi olarak karşımıza çıktı.

Dolar endeksinde, yukarı yönlü seyrin geçen haftanın ortasına kadar süren düzeltmeye rağmen bozulmadığı görülüyor. Geçen hafta yükselen kanalın alt bandından sarkma girişimindeki endeks, ortalama 21 günlük EMA değerinde yeniden destek buldu. Ağustos ayındaki bir önceki kısa düzeltmede de bu ortalama değeri dinamik destek olarak çalışmıştı. 

Güncel durumda dolar endeksi için 106,35 seviyesi en yakın destek noktası olarak takip ediliyor. Hemen altında ise 106 seviyesi düşüşün genişlememesi için daha kritik bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Olası bir düzeltmede ise 104 seviyesi ana destek olarak ortaya çıkabilir. 

Altında oynaklık artarken dolar trendini koruyor! 

DOLAR ENDEKSİ YÜKSELECEK!

Ancak geçen haftaki sıçrama gerginliğin artma durumunda dolar talebinde de bir artış olacağına işaret ederken teknik olarak da yukarı yönlü seyrin devam edebileceğine dair bazı sinyaller var.

Altın, küresel piyasalarda riskin daha da arttığı ortamda yeniden güvenli liman rolüne bürünürken ay başında 1.810 dolarlık dip bölgeden hızlı şekilde talep görmeye başladı. Bugün 1.910 dolarda bulunan altın böylece 6 işlem gününde yüzde 5 oranında bir değer artışı kaydetti. 

Altında oynaklık artarken dolar trendini koruyor! 

Cuma günü yüzde 3,5’e yakın agresif bir yükseliş kaydeden altın, böylece 20 Eylül tarihinde başlayan düşüşü de telafi etmiş oldu.

Son günlük değer artışının ardından haftaya hafif düşüşle başlayan altın piyasasında hafta sonu operasyonun başlamaması ve gerginliğin bir nebze düşmesinin etkisi oldu. Ancak bölgeden haber akışının olumsuz yönde devam etmesiyle altında bugün görülen geri çekilmenin sınırlı kaldığından bahsedilebilir.

Altında 'U' dönüşü! Gram altın 1.800 liranın altına geriledi! Altın yatırımcıları dikkat! 16 Ekim 2023 altın fiyatları

Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru kaç lira? Son dakika dolar kuru

Geri Dön