29 / 04 / 2024

Altında peş peşe Fed etkisi! Altını olanlar beklesin! Fiyatlar iki katına fırlayacak!

Altında peş peşe Fed etkisi! Altını olanlar beklesin! Fiyatlar iki katına fırlayacak!

Altın ve Para Piyasaları Analisti İslam Memiş'in altın fiyatlarının ikiye katlanacağı öngörüsü, yatırımcılar arasında önemli bir konu haline geldi. Memiş, altında 3 bin 500 TL’nin görüleceğini söyledi. İşte detaylar...



Altın fiyatları, FED faiz kararları gibi önemli mali gelişmelere son derece hassas bir şekilde tepki verebilen bir varlık olarak biliniyor. FED'in faiz kararları, mali görünüm ve enflasyon endişeleri gibi etkenler altın fiyatlarını etkiliyor. Bu yüzden, altın yatırımı yapan kişiler, uzman görüşlerini ve piyasa analizlerini dikkatle izliyor. İşte Fed’in faiz kararı sonrası son gelişmeler...

Uzman isim altının ikiye katlanacağı tarihle ilgili tahminlerini belirtip yatırımcıları dalgalanmalara karşı uyardı.

ahaber.com’un haberine göre, Altın ve Para Piyasaları Analisti İslam Memiş, ‘güvenilir liman’ olarak nitelendirilen altın fiyatlarında 3 bin 500 TL’nin görüleceğini söyledi.

İşte Memiş’in konuya ilişkin açıklamaları...

"Ons altın 1921 dolarda. 1930 dolar test edildi. Ardından geri geldi. Fed'e kadar baskılanma süreci sürüyor. Teknik olarak 1900 - 1930 dolar aralığını izliyoruz. Yükselişin sürmesi için 1930'un kırılması lazım. Düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında."

  Altında peş peşe Fed etkisi! Altını olanlar beklesin! Fiyatlar iki katına fırlayacak!

"RÜZGÂR TERSİNE DÖNECEK"

"Elinde dolar olan yatırımcılar ons altın kanadındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapılabilir. Ons kanadında ekim ayı itibarıyla rüzgâr tersine dönecek. Bu kapsamda, 2 bin seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı seyrediyor.

Öte yandan, gram altın 1660 lira seviyesinde. Fos. 1700 - 1708 lira bandında. 1700 ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadede alım fırsatı olarak ele alınmalı. Bu fiyatlar geçici.

 Altında peş peşe Fed etkisi! Altını olanlar beklesin! Fiyatlar iki katına fırlayacak!

Fed'e kadar baskı altında kalacak. Fed sonrası altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere gelebilir. 1800'lü rakamları konuşmaya başlayacağız. Dolar güçlü duruşu nedeniyle gram altında da düşüş görmüyoruz, ons kanadındaki gibi.

Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekleyecek. Bu baskılanmaya hazırlık yapmak gerek. Ekim hazırlığınızı yapın. Bunlar altın yatırımcısı için fırsat niteliğinde. Gram altında, 2024’te ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz. 2025 yılında da 3 bin 500 ve üzeri rakamları göreceğiz."

Fed faiz kararını açıkladı! Faiz oranı 2001 yılından bu yana en yüksek aralıkta!

ŞOK’ta rafları boşaltacak indirimler! Vanish leke çıkarıcı 199,90 TL’ye, çay seti 129 TL’ye, TV ünitesi 799 TL’ye düştü!

Faizsiz konut kredisi çekmek isteyenlere müjde! Bakanlıktan son dakika faizsiz konut kredisi desteği! Resmen açıklandı!


Geri Dön