27 / 04 / 2024

Altında treni kaçıranlara güzel haber geldi: Gram Altın almak isteyenlere müjde üstüne müjde!

Altında treni kaçıranlara güzel haber geldi: Gram Altın almak isteyenlere müjde üstüne müjde!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftanın piyasa durumunu değerlendirdi ve dolar, altın ve borsa hakkında önemli tespitlerde bulundu. Memiş, Borsa İstanbul için "7 bin 750-7 bin 500 ve 7 bin 150 puan tahminimde bir değişiklik yok." dedi ve gram altın almak isteyenlere olumlu bir haber



İslam Memiş'in tv100.com'daki "Bu Hafta Merkez Bankalarına Odaklanıyoruz" başlıklı yazısından önemli satır başları:

"Bu hafta para piyasaları açısından oldukça kritik bir dönemdeyiz.

Yurt içinde ve yurt dışında merkez bankalarının faiz kararları yakından takip edilecek.

Amerika Merkez Bankası (Fed), Çarşamba günü faiz kararını açıklayacak.

FED FAİZİ SABİT BIRAKACAK

Benim tahminime göre, Fed bu toplantıda faizleri sabit bırakacak ve Kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapacak.

Geçtiğimiz hafta dolar endeksi (dxy), 105 seviyesinin üzerine çıktı ve doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına neden oldu.

Ancak bu hafta ters bir hareket görmemiz mümkün. Yani, Fed'in faiz kararı sonrası doların uluslararası piyasalarda değer kaybetmesi ve dolar karşısındaki diğer enstrümanların değer kazanması olası.

Dolar endeksi 104,50-106,0 aralığını izlemeye alacağım.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ise faiz artırımına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak faiz artışının büyüklüğü henüz kesinleşmedi. Piyasada genel beklenti politika faizinde 500 baz puanlık bir artış olacağı yönünde.

Bu hafta takip edeceğimiz diğer önemli seviyeler şunlar:

BIST 100 ENDEKSİ: Geçtiğimiz haftayı 7,961 puan seviyesinde tamamladı. 7,750-7,500 ve 7,150 puan aralığında önemli destek ve direnç seviyeleri bulunuyor. Tepki alımları olsa da bu seviyelerin test edilmesi gerekebilir. Uzun vadeli görünüm pozitif, ancak kısa vadeli negatif beklentiler devam ediyor.

DOLAR/TL KURU: Dolar/TL kurunda yukarı yönlü bir hareket gözleniyor. 26,80-27,20 TL aralığını takip ediyoruz.

EUR/USD PARİTESİ: EUR/USD paritesi için 1,06-1,08 aralığı önemini koruyor. İyi alım fırsatları bu hafta da devam edebilir.

ONS ALTIN (XAU/USD): Ons altın geçtiğimiz haftayı 1,923 dolar seviyesinde tamamladı. Bu hafta 1,910-1,950 dolar aralığını takip edeceğimiz önemli bir dönem olacak.

ONS GÜMÜŞ (XAG/USD): Ons gümüş 23,03 dolar seviyesinde kapanış yaptı. 22,80-24,80 dolar aralığını takip edeceğiz ve hızlı yükselişlere hazır olmalıyız.

ALTIN YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRECEK

 Altın ve gümüşün gram fiyatları şu anda oldukça uygun seviyelerde. Yakın zamanda yükseliş trendine gireceğini öngörüyorum.

Trend yukarı yönlü."

Yapı Kredi müjdeyi verdi: Eylül ayı emekli promosyon rakamları değişti. İşte Yapı Kredi'nin emekli promosyon rakamları

Ayçiçek yağında dev indirim: Elini çabuk tutan ayçiçek yağı indiriminden yararlanacak! İşte fiyatı...

İstanbul'da 720 servis aracına 1 milyon TL ceza verildi!

 


Geri Dön