30 / 04 / 2024

Altındağ'da viran gecekondular bir bir yıkılıyor!

Altındağ'da viran gecekondular bir bir yıkılıyor!

Başkent Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Şu ana kadar 30 binden fazla gecekonduyu yıkan Altındağ Belediyesi, çalışmalar kapsamında 100 gecekonduyu daha yıktı.



Çarpık yapılaşmaya karşı kararlı mücadelesini sürdüren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, kent estetiğine zarar veren harabe yapıları ortadan kaldırmak için gece gündüz aralıksız çalışmaları sürdürüyor. Altındağ'da 30 binden fazla gecekondu yıkan Başkan Tiryaki, sosyal donatı alanlarını da göz ardı etmiyor. 

100 gecekondu daha yıkıldı Ahlaka uygun olmayan davranışların tespit edilmesi üzerine harekete geçen Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, soluğu Aktaş Mahallesi'nde aldı. Altındağ Belediyesi'ne bağlı ekipler, bölgede yaklaşık 100 gecekondunun daha yıkımını başarıyla gerçekleştirdi. Aktaş Mahallesi'nde daha önce 6 bine yakın gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, sosyal donatı alanlarını işgal eden yapıları ortadan kaldırmakta kararlı. 

gecekondular uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri olmuştu Uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri olan atıl durumdaki gecekonduların yıkılmasıyla mahalle sakinleri daha huzurlu ve daha sağlıklı bir yaşam alanına kavuştu. Yıkımlarda sağduyulu bir tavır sergileyen Altındağ Belediyesi'ne bağlı ekipler, bölgede aldığı önlemlerle halk sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Yıkımlar esnasında hiçbir sorun yaşanmaması da dikkatlerden kaçmadı. 

viran gecekondular bir bir yıkıldı Mahalle sakinleri ise yıkımları artık kendileri talep ediyor. Harabe gecekondularda uyuşturucu madde kullanıldığına dikkat çeken bölge halkı, çocukların buralarda güvende olmadığını vurguladı. 

Mahalleli, gece geç saatlerde atıl durumdaki gecekonduların önünden geçerken rahatsız edildiklerinin altını çizdi. Yıkımlarla birlikte bölgenin daha güvenli olacağı yönünde görüş bildiren mahalle sakinleri "Bu gecekondulardauyuşturucu, alkol, fuhuş gibi is tenıneyen birçok davranışla karşılaşmak mümkün. Yıkımlar mahallemiz için hayırlı oluyor. Bu durumun önüne geçen Altındağ Belediyesi, çocuklarımıza sağlıklı bir yaşam alanı hazırlıyor" dedi. 


Haber Vaktim


Geri Dön