Altın & Gümüş

Altını olanlar dikkat! Ünlü ekonomist şifreyi verdi

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, altına yatırım yapan vatandaşlara dikkat çeken tavsiyelerde bulundu. Konuya ilgili konuşan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr

Altın fiyatlarında yükseliş grafiğinin tersine dönmesinin ardından, vatandaşlar bu süreci alım fırsatı olarak görüp görmeme konusunda tereddütte kaldı. Konuya ilgili konuşan Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Ekonomi Uzmanı Dr. Salih Özman, "Bundan sonra ‘Altın ne kadar yükselir’ diye düşünmek lazım. Bin TL altın için taban fiyat oldu. Bundan sonraki süreçte de altına yatırım yapılabilir. Altın Türk yatırımcıya kazandırmaya devam edecektir.” diye konuştu.
"VATANDAŞLAR YARIM GRAM ALTINA YÖNELDİ"
Çeyrek altın almayı bırakan vatandaşların gram altın da almayıp, yarım gram aldıklarını vurgulayan Başkan Salih Özman, “Yakın zamanda Uluslararası Kuyumculuk Fuarı'na gittik . Anadolu’daki tüm kuyumcular çok umutluydu. Şu anda ise birçok şehirde müşteriden gelen çeyrek altınlar talep görmediği için kesilip eritilmekte. Çeyrek altın bin 700 TL’nin üstüne çıktığı için kolay kolay götürülebilecek bir hediye olmaktan da uzaklaştı. Stantlarımızı yarım gramlar doldurmaya başladı. Artık satılabilecek altınlar yarım gram oldu. Yarım gram 500, gram altın ise bin TL’den satılmakta. Geçtiğimiz senelerde haziran ayının 2. haftası itibariyle hareketlilik başlıyor, okullar kapanınca da yoğun bir tempoya giriyorduk” ifadelerini kullandı.

“0,10 GRAM ALTININ YERİNİ 0,05 GRAM ALTIN ALABİLİR”
Geçen yıl piyasaya çıktığı gibi biten gram altının 10’da 1’ine denk gelen 0,10 gram altının da daha azının talep edildiğine değinen Salih Özman, “2021’de gramın 10’da 1’i dediğim 0,10 gr altınlar satılmaktaydı. Bu altınlar çok sayıda talep aldı. Biz bu altınları satmayı arzulamıyoruz çünkü uğraşılacak bir şey değil. Rafinelerin de basmaya uğraşacağı bir altın değil. Vatandaşlar gramın 20’de 1’ine denk gelen 0,05 gram altın sormaya başladılar. Bazı rafineler bu altınları üretmeye başlamışlar. Ben mağazama alıp henüz satışını yapmadım. Satılsa neye yarar onu da bilmiyorum. Zaten kar marjı çok düşük olan bir ürün ne kuyumcunun kazancı olur ne de alan kişiye bir şey katar. Ondan dolayı tezgaha bırakmadık" dedi.

“ALTIN BİN TL'NİN ÜZERİNE ÇIKAR”
Bin TL’yi aşan altının gram fiyatının bu seviyeden aşağıya düşmeyeceğini iddia eden Özman, şöyle söyledi:

“Şu andan itibaren ne alırsanız alın yatırım aracı olarak görülür. Altın fiyatları epey bir zamandır bin TL’lik kritik eşiğinde. Dünyadaki tüm dev ekonomilerde enflasyon bulunuyor. Dünya piyasalarında da altının fiyatı inmiyor. Dünyada bu kadar enflasyon varken alttın fiyatlarının geri çekileceğini sanmıyorum. Bundan sonra ‘Altın bin TL’nin ne kadar üstüne çıkar’ diye düşünmek lazım. Bin TL altın için taban fiyat oldu. Bundan sonraki süreçte de altına yatırım yapılır. Altın Türk yatırımcıya kazandırmayı sürdürür.”

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
Güncel altın fiyatları ise 24 ayar gram altın 1025 TL, 998 TL bilezik, 1723 TL çeyrek altın, 3446 TL yarım altın ve 7050 TL’de tam lira olarak karşımıza çıkıyor.

Gram altının 20’de 1’ine denk gelen 0,05 gr altının fiyatının 55 TL bandında olduğu bildirildi.

https://emlakkulisi.com/asgari-ucrette-kritik-viraj-gozler-kabine-toplantisina-cevrildi/711142

https://emlakkulisi.com/asgari-ucrette-kritik-viraj-gozler-kabine-toplantisina-cevrildi/711142