05 / 05 / 2024

Altını tahtından etti...Vatandaşın tercihi değişti!

Altını tahtından etti...Vatandaşın tercihi değişti!

Altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle vatandaşın düğünlerde takı tercihleri de farklılık göstermeye başladı Özellikle altına nazaran gümüş tercihleri arttı. Kuyumcularda altına alternatif olarak 5, 10 ve 20 gramlık gümüşler satılmaya başladı.



Türkiye’de gümüş farkındalığının arttığını söyleyen Finans Analisti İslam Memiş, "Altının maliyetinin altından kalkmak giderek daha da zorlaşıyor. Türkiye’de özellikle son iki senede gümüş farkındalığı oluştu. Gelenekçi yatırımı tercih eden vatandaşlarımız eskiden altın biriktirirdi. Son iki yılda bankalardaki rakamlara baktığımızda gümüşte 100’ü geçen artış kaydedildi." dedi.

Altın fiyatlarındaki artış vatandaşın gümüşe olan talebini yükseltti. Altın kadar olmasa bile yatırım olarak tercih edilen gümüş artık düğünlerde takı olarak da takılmaya başladı. Piyasalarda düğünlerde takı olarak takılmaya uygun 5, 10 ve 20 gramlık gümüş sikkeler satışa sunuldu. Finans Analisti İslam Memiş, son dönemde gümüşe artan taleple ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Türkiye’de gümüş farkındalığının son senelerde yükseldiğini belirten Memiş, "Altının maliyetinin altından kalkmak giderek daha da zorlaşıyor. Türkiye’de özellikle son iki senede gümüş farkındalığı oluştu. Gelenekçi yatırımı tercih eden vatandaşlarımız eskiden altın biriktirirdi. Son iki yılda bankalardaki rakamlara baktığımızda gümüşte 100’ü geçen artış kaydedildi" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön