Altın & Gümüş

Altının 5 gün sonra geleceği seviye açıklandı! Bakmayan hemen bakmalı

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından vatandaşlar da altın fiyatlarının düşeceği yönü beklemeye başladı. Analistler altın fiyatlarının 5 gün içerisinde geleceği yeri açıkladı. Gelin birlikte bakalım... Analistler de vatandaşların bu meraklarını gidermek adına dikkat çeken tahminlerde bulundu

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların ardından vatandaşların altın fiyatlarına olan ilgisi daha önceye göre çok daha fazla arttı. Analistler de vatandaşların bu meraklarını gidermek adına dikkat çeken tahminlerde bulundu. 

ALTIN FİYATLARI 5 GÜN SONRA NE DURUMDA OLACAK?

Analistlere göre altın fiyatlarındaki düşme eğilimi biraz daha devam edecek ve gram altın fiyatları 5 gün sonra yeniden 1000 TL seviyelerine gelecek. Bu durum da yeniden bir fırsat doğuracak ve yatırımcıların bu fırsatı mutlaka değerlendirmesi gerektiği ifade edildi. 

Geçtiğimiz hafta çift yönlü sert hareketlerle dalgalanan altın fiyatları, hafta sonunda vatandaşların odağında yer almaya devam ediyor. Birçok uzman ve analist, altın fiyatları için Ağustos ayının genelini işaret etmiş ve piyasalarda Eylül ayı itibariyle yükselişlerin olabileceği konusunda tahminlerde bulunmuştu. Bununla birlikte yatırımcılarda Ağustos ayı beklentileri şekillenirken, altın fiyatları geçtiğimiz hafta gelen yükselişler ve ardından gelen sert düşüşlerle dikkat çekti.

Gram altın geçtiğimiz hafta 1.040 TL seviyesine doğru tırmanışa geçtikten sonra hafta içinde 1.005 TL seviyesine kadar gerilemişti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Eylül ayı faiz kararı öncesi denge bulmaya çalışan ons altından etkilenen gram altın, haftanın en düşük fiyat seviyesi olan 1.005 TL seviyesinden sonra yükseldi ve yükseliş eğiliminde hafta sonu dengesini buldu. Altın fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar…

Merkez Bankası 9 ay sonra politika faizini %13 seviyesine düşürdü ve küresel piyasalarda ons altın fiyatında yaşanan son dakika gelişmeleri, yurtiçinde gram altın fiyatlarına yansıdı. Hafta içinde çift yönlü sert fiyat hareketleri ortaya koyan gram altın, 27 Ağustos Cumartesi günü açılışta 1.015 TL seviyesinde dengesini bulurken, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını da gram altındaki hareketlilikle yön bulmaya başladı.

Birçok analist ve uzman, altın fiyatlarında Ağustos ayı verilerinden sonra Eylül ayı itibariyle yükselişlerin başlayabileceğini dile getirmişti. Söz konusu tahminlerin ardından güncel altın fiyatları da merak konusu oldu. 27 Ağustos Cumartesi altın fiyatları ne kadar? 

Piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak dalgalanan ve hafta sonu piyasaların kapanmasıyla denge bulan altın fiyatlarında güncel durum şöyle: