27 / 04 / 2024

Altının ons fiyatı yeni tarihi zirvesini yakaladı! Altın ABD verisiyle rekor kırdı...

Altının ons fiyatı yeni tarihi zirvesini yakaladı! Altın ABD verisiyle rekor kırdı...

Altının ons rakamı, Amerika tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesi ile yeniden 2000 doların üzerini görürken; gram altının fiyatı da, ons altındaki değer kazancının etkisi ile 1830 Türk Lirası'na çıktı ve böylece tarihi zirvesini yakaladı. İşte haberin detayları...



Altının ons fiyatı, yurt dışında bu haftanın en önemli verisi olan ABD tarım dışı istihdamının beklentilerin altında gelmesi ile birlikte, yeniden 2000 doların üzerini görmüş oldu. Buna göre veri öncesi 1989 dolarda işlem gören sarı maden, zayıf gelen veriyle birlikte 2004 dolara kadar çıktı. Ons altın, saat 17.41 itibarı ile yüzde 0,39 artışla 1993 dolarda işlem görüyor. Altının ons fiyatında ise teknik olarak, 2000 ve 2020 seviyeleri direnç, 1970 ve 1950 puan destek konumunda seyretmekte.

GRAMDA YENİ ZİRVE GÖRÜLDÜ

Altının gram rakamı, ons altındaki değer kazancının etkisi ile 1830 Türk Lirası'na kadar çıkarken, böylece tarihi zirvesini de yenilemiş oldu. Öte yandan değeri ons altın ve dolar/TL'nin fiyatına göre hesaplanan gram altın, Türkiye piyasalarının kapanış saatinde yüzde 0,56 artışla 1819 Türk Lirası'ndan alıcı buluyor. Yine aynı dakikalar itibarı ile çeyrek altın 3 bin Türk Lirası'ndan, Cumhuriyet altını ise 12 bin 496 Türk Lirası'ndan satılıyor. Dün altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,3 artışla 1810 liradan tamamlamıştı.

Ons altın, çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve sonrasında da Başkan Jerome Powell'ın mesajları kapsamında 1969 dolara kadar gerilerken, dün alımlarla karşılaşmış ve günü değer kazancı ile bitirmişti.

Powell, öncedeki gün faiz kararı sonrası yapılan basın toplantısında, piyasaların beklediği kadar şahin açıklamalar yapmazken, faiz indiriminin henüz gündemde olmadığını kaydederek ve para politikasında temkinli olarak ilerleyecekleri mesajını verdi.

Altının ons fiyatı yeni tarihi zirvesini yakaladı! Altın ABD verisiyle rekor kırdı...

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Son zamanlarda yatırım uzmanlar altın fiyatları hakkında yatırımcıları uyarıyor. State Street’ten George Milling-Stanley, jeopolitik belirsizlik ve Fed’in “uzun süre daha yüksek” yaklaşımının ardından altının yükselteceğini kaydediyor.

Altın kritik viraja girdi! Uzmanlar peş peşe uyardı! Elinde avucunda altını olanlar bu rakama şaşıp kalacak!

Altın almak ve bozdurmak isteyenler dikkat! Yükseliyor! 3 Kasım Cuma altın fiyatları ne kadar?

 


Geri Dön