30 / 04 / 2024

Altında beklenmeyen rüzgar geldi, gram altın birincilik tahtına oturarak rekor kırdı! 12 Temmuz 2023!

Altında beklenmeyen rüzgar geldi, gram altın birincilik tahtına oturarak rekor kırdı! 12 Temmuz 2023!

ABD'nin Haziran ayı enflasyon verisinin piyasa beklentilerinin altında kalması, altın fiyatlarını etkiledi. Altın gram fiyatı, tarihinde ilk defa ons tarafından desteklenerek 1640 TL seviyesine kadar çıkarak rekor kırdı.



Altın fiyatları, yeni haftaya hareketli bir giriş yaptı. ABD enflasyon verisi üst üste 12 ayda düşüş kaydederek yüzde 3 düzeyine geriledi. Altının gram fiyatı, dolar kuru ve ons altının yönlü seyrini sürdürürken, piyasalar Federal Reserve'e odaklandı. Altın fiyatları, kırdığı rekorlarla son dönemin en çok konuşulan yatırım enstrümanı olarak öne çıktı. Gram altın, ABD enflasyon verisi sonrasında ons altının bulduğu destekle 1640 TL'ye kadar yükselerek yeni bir rekor kırdı.

 Altında beklenmeyen rüzgar geldi, gram altın birincilik tahtına oturarak rekor kırdı! 12 Temmuz 2023!

ABD ENFLASYON VERİSİ BEKLENTİLERİN ALTINDA ÇIKTI

ABD'de Haziran ayında üst üste 12. ayda da düşüş gösteren enflasyon, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. ABD tüketici fiyatları Haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,0 arttı. Piyasa beklentisi ise enflasyonun yüzde 4,0'ten yüzde 3,1'e gerileyeceği yönündeydi. Bu şekilde tüketici fiyatları, 2021 Mart ayında görülen yüzde 2,6'dan sonra en düşük seviyesine indi.

ABD enflasyon verisi sonrasında altın fiyatları, ons altının liderliğinde yukarı yönlü bir hareket sergiledi. 

Peki, 12 Temmuz altın fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte 12 Temmuz 2023 alış satış altın fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön