27 / 04 / 2024

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 



Konut satışlarındaki düşüşe rağmen arsa ve arazi satışları rekor kırmaya başladı. Türkiye genelinde 2023 yılında arsa ve arazi satışları, bir önceki yıla göre yüzde 2,5 artarak 1 milyon 426 bin 146 adede ulaştı. Bu rakam tüm zamanların en yüksek rakamları olarak kaydedildi. 

MARMARA BÖLGESİNDE ARSA VE ARAZİ SATILARI REKOR KIRDI!

Özellikle Marmara bölgesinde arazi ve arsa satışları rekor kırdı. Bölgede 2023 yılında arsa ve arazi satışları, bir önceki yıla göre yüzde 5,5 artarak 267 bin 495 adede ulaştı. Bu rakam, Türkiye genelindeki arsa satışlarının yüzde 18,8'ini oluşturuyor. 

Marmara Bölgesi'ni sırayla, Ege Bölgesi (223 bin 817 adet), İç Anadolu Bölgesi (198 bin 984 adet), Akdeniz Bölgesi (188 bin 605 adet) ve Karadeniz Bölgesi (162 bin 654 adet) takip ediyor.

 Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

YATIRIMCILAR ARSA ALIYOR!

Arsa satışlarındaki yükselişin nedenlerinden en önemlisi uzun vadede yatırımcısına kazandırıyor olması. Özellikel pandemi sonrasında insaların doğaya daha yakın bir yaşam tarzı arzulaması arsalara olan ilgiyi artırdı.

ARSA FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

Arsalara talebin artması fiyatların yüseleceğinin sinyalini veriyor.  Altuğlar İnşaat&Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve sektör uzmanlarından Cengiz Altuğ, TGRT Habere’e önemli değerlendirmede bulundu.

Altuğ, konut piyasasının ciddi ölçüde rağbette olduğunu ve kiralık dairelerin yanı sıra satılık dairelerin de kapış kapış gittiğini belirterek, son zamanlarda bu denklem diğiştiğini ve arsa ile tarla alımının hızlandığını açıkladı.

Altuğ ' Taleplere baktığımız zaman yatırımcının genellikle Marmara Bölgesi’nde daha bakir dediğimiz bölgelerde alım yaptığı görülüyor.

Bu alanlar içinde de geleceği olan ve sektör uzmanlarının önerdiği il ve ilçelerde yoğunluk olduğu görülüyor. İstanbul’a sınır olan ve yakın olan tüm bölge ilçelerinde ilgi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

İmarlı arsa mı, imarsız tarla mı? Uzmanı açıkladı!

Kahramanmaraş, Mardin ve Van'da 10 adet arsa 126 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!


 


Geri Dön