02 / 05 / 2024

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

Konuta erişim zorlaşınca beyaz yakadan, mavi yakaya, orta gelirli herkes toprak yatırımına yöneldi. Peki imarlı arsa fiyatları ne kadar? Arsa alacaklar nelere dikkat edilmeli?



Konut sahipliğine erişimin zorlaşması orta gelirlilerin arsaya yönelmesine neden oldu. Arsa konusunda 25 yıldır faaliyet gösteren Yeşilvadi Arsa-Gayrimenkul'ün 2'nci kuşak temsilcileri iki kız kardeş Nurgül Orhan Uysal ve Aslı Orhan Demiral, konuta erişimin artan fiyat ve faiz oranları sebebiyle zorlaştığına, bu sebeple de orta gelir grubunun toprağa yöneldiğine dikkat çekti. 

Yeşilvadi'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Küçükçekmece Sinopspor Başkanı Rafet Orhan'ın kızları Nurgül Orhan Uysal ve Aslı Orhan Demiral, arsa yatırımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

ARSA ÜRETİMİ AZALAN TRAKYA, ALTIN OLDU

Akşam Gazetesi'nden Yaşar Kızılbağ'ın haberine göre; Yaşilvadi Genel Koordinatörü Nurgül Orhan Uysal, konuya ilişkin açıklamasında, beyaz yakadan mavi yakaya kadar pek çok kişinin toprağa yatırım yaptığının altını çizdi. 

"Toprak yatırımına dönük özellikle pandemiden sonra bambaşka bir algı oluştu. 2026'nın sonuna kadar toprağa olan ilgi artarak devam edecek. En sağlam yatırım aracı olmayı sürdürecek" değerlendirmesinde bulunan Nurgül Orhan Uysal, Konya, Eskişehir, Balıkesir'in iç taraflarının da yıldızının parlayabileceğini, Trakya'nın ise artık resmen altın olduğunu vurguladı ve burada arsa üretiminin artık azaldığını söyledi. 

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

İSTANBUL VE ÇEVRESİNDE ARSA KALMAYACAK

Yeşilvadi Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Orhan Demiral ise İstanbul çevresinde bir süre sonra arsa kalmayacağına, 2015  yılında Kırklareli'nde 20 bin peşin, kalanı 36 ay vadeyle toplam 70 bin TL'ye arsa sattıklarına dikkat çekti. 

Açıklamasında "Şu anda aynı büyüklükte tamamı peşin 1 milyon TL'ye yer yok. Bugün Trakya'da İstanbul tapulu imarlı ifrazlı arsaların metrekaresi 5 bin lirayı geçti. Kırklareli'nde 3 bin lira seviyelerinden başlarken, Tekirdağ'da 3 bin 500, Çanakkale'de 3 bin TL" bilgilerini veren Aslı Orhan Demiral, Ankara-Beypazarı'nın biraz daha uygun olduğunu ve fiyatların 1.750 TL ile 2 bin TL arasında değiştiğini belirtti.

Demiral, arsa alımında mağduriyetlerle karşılaşılmaması için bazı öneriler sıraladı. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında çok fazla fırsatçının ortaya çıktığının altını çizen Demiral, "İmarlı, ifrazlı diye tarla satışı yapıyorlar. Kesinlikle resmi kurumlardan teyit alınması gerekiyor. Silivri'den alacaksa, Silivri Belediyesi'ne giderek alacakları yeri sorgulasınlar. Çünkü DSİ'den Karayolları'na kadar 12 kurumdan görüş alınıp onaylanması gerekli" ifadelerini kullandı. 

Son dönemde vatandaşların ucuz arsa arayışında olması sebebiyle, hisseli, kooperatif veya ting hause gibi süslü kelimelerle havalı projelerin üretilip satıldığını dile getiren Demiral, "Silivri'de şu an hobi bahçeleri yıkılıyor. Paranızı riske atmayın" diye konuştu.

Konut fiyatları yüzde 82,8 arttı!

Müteahhitler 'Maliyetler yükseldi, nasıl daire satacağımızı bilemiyoruz' diyor! Konut fiyatları düşecek mi?

Mansur Yavaş, emeklilere verilecek aylık destek ödemelerini duyurdu!


Geri Dön