Ekonomi

Altının onsu 3 bin doları görür mü?

Altının onsu 1990 dolar seviyesi ile yeni güne başlarken gün içerisinde 2 bin doları geçerek rekor tazeledi. Şu anda 2049 dolardan işlem gören ons altında beklentiler gittikçe yükseliyor. Ons altının 3 bin dolar olma ihtimali de beklentiler içerisinde..Gün içerisinde 2 bin doları geçen altının onsu şu dakikalarda 2049 dolardan işlem görüyor

Ons altın güne 1990 dolar ile başlayarak son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Gün içerisinde 2 bin doları geçen altının onsu şu dakikalarda 2049 dolardan işlem görüyor.  Rusya Ukrayna savaşı ve yaptırımlar emtia fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ederken altın fiyatlarındaki beklentiler de yükselmeye başladı.

 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM! 

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın, bugün yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı. Gram altın şu anda 968 lira, Çeyrek altın 1584 lira, yarım altın 3,167 lira, tam altın 6,314 lira, Ata altın 6,480 lira, Atabeşli 32,266 lira, gremse altın ise 15,766 liradan satışa sunuluyor. Yatırımcılar ise bu fiyatların ne zamana kadar yükseleceğini araştırıyor.

 

ALTINDA BEKLENTİLER YÜKSELİYOR

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş beklentileri de beraberinde getirdi.  Altının onsu en son, son iki yıl önce bu seviyeleri görmüştü. Bu seviye ile Ağustos 2020 tarihinde 2075 dolar ile gördüğü tarihi rekor seviyesinden sonra en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. Gündemin böyle devam etmesi halinde önümüzdeki günlerde altının onsunun 2 bin dolar seviyesini geçerek 3 bin dolara yükselme ihtimali beklentiler içerisinde yer alıyor. Peki bu beklenti gerçekleşir mi?

 

 

ONS ALTINDA 3 BİN DOLAR BEKLENTİSİ

Altın fiyatları, geçtiğimiz haftalarda Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ı tanımasının ve bölgede tansiyonun artmasının ardından atak yaparak 1940 dolar seviyesine yükseldi. Bir hafta da 1880 dolardan, 1990 dolara yükselen ons altın şu anda 2 bin doları geçti. 

 

Rusya Ukrayna arasındaki  savaş piyasaları doğrudan etkilerken, savaşın devam etmesi ve büyümesi altının onsunda 3 bin dolar beklentisi oluşturdu. Bu durum yatırımcıları başta en güvenli liman olan altına yönelmesini sağladı. 

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi: Gram altın 950 lirayı geçti...

Flaş altın tahmini! Yatırımcılar şok olacak: Ons altın şu an 2 bin dolar ama 3 ay içinde...

Gram altını olanlar dikkat: Ters köşe olabilirsiniz!

Altının onsu 2 bin doları geçti! Altın rekora koşuyor!

Ons altın 2 bin dolar sınırında: Yükseliş devam edecek mi?

Nefesler kesildi: Altın fiyatlarının seyri değişti! Ons altın 1945 dolar...

Ons altında kritik seviye! 4 Mart 2022 ons altın fiyatı!