Kent Haberleri

Altınınızı sakın ama sakın bozdurmayın ha. Yatırımcılara kırmızı kodlu uyarı

Elinde altını olan vatandaşlar altın fiyatlarının hangi yöne doğru gideceğini merak ediyor. Elinde altını olan vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Altınlarını bozdurmamaları istendi. İşte detaylar haberimizde... Altının düşme ihtimali olduğunu da düşünen vatandaşlar bu nedenle altınlarını bozdurmanın planlarını yapıyordu

Altın olan vatandaşlar önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Altının düşme ihtimali olduğunu da düşünen vatandaşlar bu nedenle altınlarını bozdurmanın planlarını yapıyordu. Ancak altın yatırımcılarına flaş bir uyarı geldi. O da altınlarını bozdurmamaları yönünde oldu. 

 

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri özellikle 14 Mayıs seçim öncesinde yakından takip ediliyor. Pek çok isim bu haftaya ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Bir uzman isim yaptığı açıklamasında Çarşamba günü ABD’de enflasyon verilerinin açıklanacağını belirterek, “Enflasyon 5’e düşmüştü ve değişmesi beklenmiyor.” ifadesini kullandı.

Şatıroğlu, yaptığı açıklamasında “Temmuz verisinden itibaren baz etkisiyle de enflasyonun hızlı düşmesini bekliyorum. Eylül ayında faiz indirimi beklentileri artmaya başlayacaktır” dedi. Peki, bugünün altın fiyatları ne kadar? 9 Mayıs tam, yarım, çeyrek ve gram altın fiyatları haberimizde..

Analist açıklamasında “‘Bu hafta fiyatlar ne olursa olsun altınınızı veya dövizinizi mecbur kalmadıkça bozmayın, bekleyin. Dolar bozup altın almak, altın bozup euro almak gibi işlere kalkışmayın. Alış ve satış arasındaki marj sermayenizi yer bitirir.” ifadelerine yer verdi.

Uzman isim yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

‘Bu hafta fiyatlar ne olursa olsun altınınızı veya dövizinizi mecbur kalmadıkça bozmayın, bekleyin. Dolar bozup altın almak, altın bozup euro almak gibi işlere kalkışmayın. Alış ve satış arasındaki marj sermayenizi yer bitirir”

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın, son kapanışını 2.294,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 9 Mayıs itibariyle 2.249,00 liradan alınıyor, 2.298,00 liradan satılıyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.267,55 TL’den yapan gram altın bugün 1.270,34 TL alış, 1.270.53 satış fiyatından işlem görüyor.