27 / 04 / 2024

Altyapı projeleri ile 28 milyar dolarlık tasarruf sağlanıyor! 

Altyapı projeleri ile 28 milyar dolarlık tasarruf sağlanıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'deki altyapı projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklamaları...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul PPP Week Programı'nda, kamu-özel sektör iş birliği projelerinin ülkelerin kalkınmasına etkileri, Türkiye'de bu alanda imza atılan projeler ve yapılan çalışmalar ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

Çok sayıda ülkeden yabancı yatırımcı, Türk iş insanları ve kamu görevlilerinin katılım gösterdiği etkinlikte Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'nin coğrafi konumunun barındırdığı avantajların altını çizerek, kendilerinin de buna dönük politikalar geliştirdiğine dikkat çekti. 

Altyapı projeleri ile 28 milyar dolarlık tasarruf sağlanıyor! 

Karaismailoğlu, Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı payın artırılması amacıyla yoğun olarak çalıştıklarını dile getirdi ve "Lojistik ve ihracatta önemli yatırımlar yaptık. Bu yatırımlar ülkemizi son derece büyüttü. Dünyanın en hızlı büyüyen, gelişen ülkelerinden bir tanesi haline gelmemiz kolay olmadı" açıklamasında bulundu. 

Şu anda dünyadaki ticaret hacminin 12 milyar ton olduğunu aktaran Bakan Karaismailoğlu, "2030 yılına geldiğimizde bunun 225 milyar tona çıkacağı öngörülüyor. Türkiye'nin burada çok önemli coğrafi avantajı var. Biz Bakanlık olarak insan, yük ve veri taşıyoruz" dedi ve 2053'e kadar tüm planların yapıldığını dile getirdi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön