04 / 05 / 2024

ALUEXP0 2013 fuarı 3 Ekim'de açılıyor!

ALUEXP0 2013 fuarı 3 Ekim'de açılıyor!

"3. Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı" 03-06 Ekim 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nin 9-10-11 no'lu hollerinde gerçekleştiriliyor. Fuarın yanında 3. Alüminyum Sempozyomu da yapılacak!



TÜRKİYE, alüminyum sektörü için önemli bir üretim merkezi oldu. Bunda Aluexpo fuarlarının rolü çok büyük". ALUEXP02013 "3. Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı" 03-06 Ekim 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nin 9-10-11 no'lu hollerinde gerçekleştiriliyor. Alüminyum sektörünün en önde gelen derneği TALSAD-Türkıye Alüminyum Sanayicileri Demeği tarafından da desteklenen ALUEXPO 2013 ihtisas Fuarı sektörün önde gelen uzmanlarıyla, yeni yatırımlar için Türkiye'nin potansiyel fırsatlarım değerlendirmek isteyen 31 ülkeden 150 yabancı firma ve farklı ülkeler ile işbirliği yapmak isteyen 159 yerli firmayı bir araya getiriyor 20.000 m: İık fuar alanında yaklaşık 8700 m: net stand alanında sergileme yapılacak olan ALUEXPO 2013 fuarına yerli ve yabancı 10.000 in üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Fuar, dernekler üniversiteler ve sektörel yayınların da aralarında yer aldığı 43 kuruluş tarafından destekleniyor. 


Alüminyum sektörünün Türkiye'deki tek Avrasya Bölgesi'nin de en önemli fuarı olan "ALUEXPO" ülkemizin önde gelen üreticilerine, alüminyum ürünlerinin kullanıldığı inşaat otomotiv, ambalaj, gıda ve içecek, havacılık ve savunma, ulaştırma, denizcilik. kimya vb alanlarda faaliyet gösteren tüm firmalara tasarımcı, mimar ve mühendislere; birincil alüminyumdan. varı bitmiş ve bitmiş her türlü alüminyum ürüne kadar tüm ihtiyaçları, alüminyum yapı sislenirleri ile cephe ve çan kaplama malzemelerini ve her türlü mühendislik uygulamalarına alüminyum çözümleri tanıtma fırsatı sunacak. 


Alüminyum ürünlerin yanı sıra ülkemizin ve dünyanın önde gelen tedarikçi firmalarının sergilediği alüminyum üretiminde kullanılan en yeni teknolojilerle üretilmiş makina, ekipman, hammadde ve sarf malzemeleri ALUEXPO" da alıcılarıyla buluşacak. 


Fuar öncesi sektördeki gelişmelere ilişkin görüşlerini aktaran TALSAD Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkam Ali Kibar, " Sektörümüz geçmiş yıllarda ortalama yüzde 10-15 civarında istikrarlı bir büyüme gösterdi. 


Alüminyumun en fazla kullanıldığı sektörler olan otomotiv, beyaz ve kahverengi eşya üretimindeki arnş. büyümedeki temel etkenlerden olmakla beraber sektörümüz yükselen bir trendle alüminyum varı ürünlerini (ara malı) ve çeşitli diğer ürünleri başta Avrupa olmak üzere dış pazarlara da artan bir oranda ihraç ederdi önemini  gelişmesini gün geçtikçe artırıyor" dedi TALSAD Başkam Ali Kibar: "Türkiye. alüminyum sektörü için önemli bir üretim merkezi oldu. Bunda Aluespo fuarlarının rolü çok büyük" 


ALUEXPO Fuarı'nın Türk alüminyum sektörünü avm çatı altında toplayan ve Avrasya Bölgesı'nın en önemli fuarı olduğunu belirten Kibar; ALUEXPO ' nun, dünyada profil ihracatında 7. sıraya, yassı ürün ihracatında ise 12. sıraya yükselerek çok önemli bir üretim merkezi konumuna ulaşan Türk alüminyum sektörünün Avrasya Bölgesi ndeki en büyük ve ülkemizdeki tek tanıtım platformu olduğunu belirtti. 


Açıklamasında TALSAD'ın faaliyetlerine de değinen Kibar "TALSAD olarak, ülkemizin hemen her üyemizle Türk alüminyum sektörünü ve yurtdışında fuarlar, bilimsel toplantılar  olmak üzere çeşidi etkinliklerle temsil ediyor, yurtiçi ve yurtdışında Avrupa Alüminyum Birliği'nin katkılar, ile inceleme gezileri organize ediyor, konferans ve seminerler düzenliyor ve sektörümüzdeki gelişmeleri üyelerimizle ve alüminyum sektörüyle bire bir ilişkisi olan taraflarla paylaşıyoruz" diyerek ALUEXPO ve Alüminyum Sempozvumunu da bu gayelerle desteklediklerini ifade etti. Aluexpo 2013 fuarı ile eş zaman ve mekânda. TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalürji Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlenecek, endüstri. akademik dünya ve STK temsilcilerinin bir araya getirecek 6. Alüminyum Sempozyumu'nda sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenler, masaya yatırılan alüminyum sektörüyle ilgili teknolojik gelişmeleri tanıtacak ve sektörde karşılaşılan problemlerin çözümü konusunda dinleyicilerle bilgi ve görüş paylaşımında bulunacak. 


Alüminyum sektörü ve alüminyum ürünleri ile ilgili bilimsel teknolojik ve ticari görüşlerin birinci ağızdan paylaşılacağı sempozyumun fuar ile eşzamanlı ve aynı mekânda yapılması da ziyaretçilerin bu eşsiz öğrenim fırsatından yararlanmasına olanak sağlayacak Sempozyum, alüminyum sanayi sektörünü akademik dünya ile aynı platformda buluşturarak, alüminyum sektörünü ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdelemeyi, yeni gelişmeler hakkında bilgilendirmeyi. Türkiye'nin alüminyum dünyasındaki yen ve geleceği için bir vizyon oluşturmayı amaçlamaktadır. 

Yurtdışı tamum faaliyetleri ve uluslararası ziyaretçi profilinin arttırılması amacıyla. Ekonomi Bakanlığı nın yurt dışı Alım Heyetleri programı kapsamında verdiği destek ile alüminyum sektörünün hedeflediği Avusturya. Almanya, Bosna Hersek. BAE, Cezayir. Fas. Hollanda. Irak. Iran. İsraiL Karadağ, Lübnan. Libya. Makedonya, Mısır. Umman, Ukrayna. Ürdün, Rusya ve Sırbistan'ı içeren 20 ülkeden sektörel ziyaretçileri içeren alım heyetlen oluşturuldu. Programa dahil olan delegelerin talepleri doğrultusunda fuar süresince, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler arasında IMMİB'in koordinatörlüğü altında ikili görüşmeler de düzenlenecek. 


Aluexpo 2013'ün organizatörü Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. fuarın uluslararası görünürlüğünü arttırmak amacıyla, yurtdışı , çalışmalarına ağırlık vermekte; programa dâhil olan ziyaretçilerin konaklama giderlerini kendi bütçesinden karşılayarak fiıan ziyaret etmelerini amaçlamaktadır. Aluexpo Fuan'mn gelişiminde büyük önem arz eden ziyaretçilerin memnuniyetim sağlama anlayışı ile bölgesel ziyaretçi çalışmaları kapsamında, ülkemizdeki birçok ilden Organize Sanayi Bölgeleri ile alüminyum üretiminin yoğun olduğu bölgelerden, fuarı ziyaret etmek isteyenler için ücretsiz otobüsler tahsis edilecek. Haber MERKEZİ 



Ankara Ticari Hayat


Geri Dön