30 / 04 / 2024

Alzheimer Vakfı Binnur Çiğdem Tolungüç'e arsasını iade etti!

Alzheimer Vakfı Binnur Çiğdem Tolungüç'e arsasını iade etti!

Hayırsever ailenin bakımevi yapılması şartıyla Alzheimer Vakfı'na bağışladığı arsa mahkeme kararıyla iade edildi. Aile, vakfın arsayı sattığını öğrenince dava açmıştı



Bakımevi yapılması şartıyla bağışlanan arsayı, üçüncü bir kişiye satan Alzheimer Vakfı, mahkeme kararıyla arsayı geri vermek zorunda kaldı.

Sabah gazetesinin 30 Eylül'de "Alzheimer Vakfı sözünü unuttu" başlığıyla gündeme getirdiği olayla ilgili davayı Çatalca 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde karar çıktı. Mahkeme Çatalca'da bulunan ve Hüseyin Türkyılmaz adlı kişiye satılan taşınmazın tapusunun iptaline, tapunun yeniden davacı Binnur Çiğdem Tolungüç adına tescil edilmesini karara bağladı. Tolungüç, Alzheimer hastası olan annesiyle ziyaret ettikleri vakfın bir bakımevine ihtiyacı olduğunu görmüş 6 bin 3400 metrekarelik arsayı Ağustos 2007'de vakfa bağışlamıştı. Ancak Vakıf Müdürü Prof. Dr. Engin Eker, sözleşmeye aykırı olarak araziyi Türkyılmaz'a satınca Tolungüç ailesi mahkemeye başvurmuştu. Binnur Çiğdem Tolungüç, "Biz bir hayır yapmak istemiştik. Annem de hep başkalarına yardım eden biri oldu. Ancak maalesef olamadı" dedi. Yine de yılmayacağını dile getiren Tolungüç, "Ben az az biriktirip o arsaya annem için bir bakımevi yaptıracağım. Ardından da gerçekten değecek birine bağışlayacağım" dedi.
BİLGE ESER/Sabah


Geri Dön