29 / 04 / 2024

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!

Sürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların yeni numarası “pes!” dedirtti. Farklı sektörlerden istihdam  dolandırıcılığı adlı yeni bir dolandırıcılık türüyle ilgili haberler gelirken, bu kez insanların iş umudunu kullanıyorlar. İşlerini pervasızca yapan dolandırıcılar, olmayan işler için otel




 

Dolandırıcılar, ne tek tek vatandaşları ne de kurumsal şirketleri ayırt etmeden dolandırıyor. Sürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların bu kez de işsizliğin çığ gibi tırmandığı bu dönemde insanların iş umudunu kullandığı ortaya çıktı.

İKİ ŞİRKETTEN BİRİ DOLANDIRILDI

 PwC’nin Küresel Ekonomik Suç ve Dolandırıcılık Araştırması, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre, iş dünyasındaki dolandırıcılık vakaları 20 yılın en yüksek düzeyine gelirken, geçen  iki yıl boyunca dolandırılan şirketlerin oranı  yüzde 51’e kadar çıktı.

Öte yandan, yakın zamanlarda haberleri gelmeye başlayan yeni dolandırıcılık yöntemleri ise hayrete düşürdü. PwC’nin hayata geçirdiği araştırmaya göre, iş dünyasında dolandırıcılık vakaları 20 yılın en yüksek düzeyine geldi

Şirketlerin yüzde 51’i son iki yılda dolandırıcılığa uğrarken, son yıllarda duyulmaya başlayan “istihdam dolandırıcılığı”,  iş bulma umudu taşıyan vatandaşların bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin içine çekildiğini ortaya koyuyor.

HER SEKTÖRDEN İSTİHDAM DOLANDIRICILIĞI HABERLERİ GELİYOR

İstihdam dolandırıcılığına yönelik haberler belli sektörlerle sınırlı kalmayıp, pek çok sektörden bu tür haberler gelirken, dolandırıcı oyunculuk ajansları listede en üst sıralarda yer aldı.


Geri Dön