27 / 04 / 2024

Amasya İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleşti!

Amasya İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleşti!

Amasya İl Genel Meclisi 2016 Mart ayı ilk toplantısı 01.03.2016 Salı günü Mustafa Çittır başkanlığında ve üyelerin katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda Başkan Mustafa Çittır konuşma yaptı



Başkan Mustafa Çittır, “bugün 2016 Mart ayı’nın ilk toplantısını yapıyoruz. Toplantıda aldığımız kararlar hizmet olarak halkımıza sunulmaktadır. Meclis üyemiz Hüseyin Durmuş arkadaşımız  Ankara  Güven Hastanesinde açık kalp ameliyatı oldu. Kendilerine şifalar diliyorum” dedi ve grup başkanlarına söz verdi.


CHP Grup Başkanı İbrahim Yıldız; “Hocalı katliamını kınıyorum. Dünya’da katliamlar olmasın. Ülkemizdeki terör olaylarında asker ve polisler şehit oluyor, terör biran önce durdurulması gerekir.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” dedi.


MHP Grup Başkanı Sezayi Cingöz; “Geçirdiğim başarılı ameliyat ile sağlığıma kavuştum. Beni sık sık aradınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu dünyanın aslı yok. Ben öldüm, tekrar dünyaya geldim. Hocalı katliamında ve ülkemizde terörden ölen şehitlerimize başsağlığı diliyorum” dedi.


AK Parti Grup Başkanı Cavit Üstün ise Hocalı katliamının yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkemizdeki terör olaylarında şehit olan askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mart 2016 toplantılarının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Daha sonra aşağıdaki gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri şöyledir; İlimiz Merkez İlçeye bağlı Kutu Köyde bulunan Mülkiyeti Neptün Enerji A.Ş adına kayıtlı 143 nolu taşınmaz üzerine Lisanssız Güneş Enerjisine dayalı Elektrik santrali yapmak için Yenilenebilir enerji üretim tesisi amaçlı nazını ve uygulama imar planı çalışmalarına başlatılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunca tanzim edilen 19.02.2016 tarih ve 3 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.


Mülkiyeti Taşova Belediyesine ait Alpaslan köyü Feruka mevkiinde Taşova Belediyesi tararından lisanssız güneş enerjisine dayalı elektrik santrali yapmak için yenilenebilir enerji üretim tesisi amaçlı nazım ve uygulama imar planı çalışmalarına başlatılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunca tanzim edilen 19.02.2016 tarih ve 4 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.


Yeşilırmak Gazetesi


Geri Dön