27 / 04 / 2024

Amasya Suluova Sosyal Konutları'nda başvurular başladı!

Amasya Suluova Sosyal Konutları'nda başvurular başladı!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ile TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında Amasya Suluova Belediyesi itfaiye Müdürlüğü arkasında yapılan toplam 127 adet konutlar için başvuru alımları başladı.



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ileTOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında Suluova Belediyesi itfaiye Müdürlüğü arkasında yapılan toplam 127 adet konutlar için başvuru alımları başladı. 


Amasya Suluova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yapılan açıklamaya göre, 2+1 şeklinde yapılan konutların 35.100 TL üzerinden 270 ay taksitli olarak satışa sunulacağı bildirildi. 


Söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ihtiyaç sahipleri başvurularını şahsen 26 Ocak 2016 - 26 Şubat 2016 tarihleri arasında başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Suluova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapmaları gerekmektedir. 


Söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyenlerde aranacak şartlar ise; Başvuru Şartları : Başvuru sahiplerinin aşağıda yer alan şartları taşıması gerekmektedir. 


a) T.C. vatandaşı olmak, 

b) 21 yaş ve üzerinde olmak, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmaz, 

c) Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak, 

d) 3294 sayılı Kanun'a uygunluğu ilgili SYDV tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak, e) Konutların bulunduğu Suluova ilçesinde en az bir yıldır ikamet etmek, 

f) Kendisi ile eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak, 

g) Bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak, 

h)TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve  TOKİ  konut kredisi kullanmamış olmak. 


Başvuru İçin Gerekli Belgeler: 

Başvuru sahipleri; 

a. Nüfus Cüzdanı fotokopisini, 

b. İkametgâh ilmühaberini [Konutların yapılacağı yer sınırları içerisinde en az 1 (bir) yıldır ikamet ettiğine dair], 

c. T.C. Kimlik Numaralarını (bütün aile bireylerinin), 

d. Ayrıca, engelli vatandaşlarımız engelli kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 engelli olduğuna dair) ibraz edeceklerdir. 


Başvuru sahibi ayrıca başvuruda istenilen diğer belgeleri vermekle yükümlüdür. 

Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir. 


Yukarıda yer alan başvuru şartlarına sahip olan; . 

1. Kategori olan"En az % 50 engelli vatandaşların" . 

2. Kategori "Diğer alıcı adaylarının" başvuruları ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir. 


3294 sayılı kanun kapsamında bulunan engelli vatandaşlar için söz konusu İlçede yapılacak toplam konut sayısının %10'una kadar kontenjan ayrılacaktır. Yüzde hesaplanması sonucunda 0,1'lik artış bile engellilerin lehine bir üst tam sayıya tamamlanır. Hak Sahiplerinin Belirlenmesi: Başvuruların yapılmasının ardından Vakıf tarafından hakkında 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğuna dair Vakıf Mütevelli Heyet Kararı alınanlar arasından konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından belirlenecek yer ve tarihte, asil ve yedek fayda sahipleri kurası noter huzurunda çekilecektir. 

Kurada %50 oranında yedek liste belirlenecektir. 



Amasya Bilgi


Haber Yeni Emel Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


 Suluova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve TOKİ İşbirliği İle Suluova'da yapım tamamlanan 127 adet konut için başvurular başladı. 

Sosyal konutların ilçeye yapılmasına 5 yıl önce karar verdiklerini belirten Ak Parti Suluova İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, "Yapılan araştırmalar neticesinde 127 vatandaşımızın talebi oldu. Bu talepler doğrultusunda konuyu şuan Milletvekilimiz olan Naci Bostancı'ya, o dönemki milletvekilimiz Avni Erdemir' ve hemşerimiz Ak Parti Genel Sekreteri  Ankara  milletvekili Haluk İpek'e götürdük. TOKİ ile yaptığımız görüşmeden sonra talebimiz kabul edildi. TOKİ yapılacak sosyal konutlar için bizden 8 dönüm arazi talep etti. Borsa Mahallesinde bulunan itfaiye müdürlüğümüzün yan tarafı olan 13 dönümlük hazine arazisini verdik. Türkiye'de yapılan sosyal konutlar 1+1 şeklinde asansörsüz olarak yapılmaktaydı. TOKİ Başkanlığına 8 dönüm yerine 13 dönüm vererek 2+1, asansörlü ve sosyal alanların olduğu konutları tamamladık. Sosyal yardımlaşma vakıftan aracılığıyla yapılan 2+1 konutlar yok. Biz Türkiye'de bir ilki başardık. Kon ut sahibi olacak hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Ayrıca, Ak Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ile TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında Borsa Mahallesinde Yapım "tamamlanan Toplam 127 adet konutlar için başvuru alımların devam ettiğini söyledi. 

Sosyal Konutlardan %10'u engelli vatandaşın yararlanacağını ifade eden Aydın Korkmaz, "Yeşil Karttan yararlanan ve %10 u engelli hemşerilerimiz için Borsa Mahallesinde yapım tamamlanan 127 adet, 2+1 konutlar için başvurular Suluova Sosyal Yardımlaşma Vakfımızda alınmaya başlanmıştır. Konutlar 35.100 TL üzerinden 270 ay taksitli satışa çıkacaktır. Başvurular 26 Ocakta başladı. Son müracaat günü ise 26 Şubattır" dedi. 

Sosyal Konutların yapılmasında emeği geçenleri unutmadığını ifade eden Korkmaz; "5 yıl önce benimle birlikte gece gündüz mesai harcayan Amasya Milletve ki İlerimiz Naci Boslancı ve Haluk İpek'e, eski dönem Milletvekilimiz Avni Erdemr'e, İlçe Kaymakamımız Hayatı Teşdan'a, Eski Belediye Başkanımız Mahmut Boz'a ve Belediye Başkan yardımcınız Adem Cılız 'a İlçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Yeni Emel


Haber Amasya Hedef Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


AK Parti Suluova İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, Türkiye'de ilki başardık. Konut sahibi olacak hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Suluova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve TOKİ İşbirliği İle İlçemizde Yapımı Tamamlanan 127 Adet Konut İçin Başvurular Başladı dedi edildi. TOKİ yapılacak sosyal konutlar için bizden 8 dönüm arazi talep etti. Borsa Mahallesinde bulunan itfaiye müdürlüğümüzün yan tarafı olan 13 dönümlük hazine arazisini verdik. Türkiye'de yapılan sosyal konutlar 1+1 şeklinde asansörsüz olarak yapılmaktaydı. TOKİ Başkanlığına 8 dönüm yerine 13 dönüm vererek 2+1, asansörlü ve sosyal alanların olduğu konutları tamamladık. Sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla yapılan 2+1 konutlar yok. Biz Türkiye'de bir ilki başardık.Konut sahibi olacak hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun. "dedi. 


Ayrıca, Ak Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı İle TOKİ İşbirliğinde Yürütülen Sosyal Konut Projesi Kapsamında Borsa Mahallesinde Yapımı Tamamlanan Toplam 127 Adet Konutlar İçin Başvuru Alımların Devam Ettiğini Söyledi. Sosyal Konutlardan %10'u engelli vatandaşın yararlanacağını ifade eden Aydın Korkmaz, "Yeşil Karttan yararlanan ve %10 u engelli hemşerilerimiz için Borsa Mahallesinde yapımı tamamlanan 127 adet, 2+1 konutlar için başvurular Suluova Sosyal Yardımlaşma Vakfımızda alınmaya başlanmıştır. Konutlar 35.100 TL üzerinden 270 ay taksitli satışa çıkacaktır. Başvurular 26 Ocakta başladı. Son müracaat günü ise 26 Sosyal Konutların ilçeye yapılmasına 5 yıl önce karar verdiklerini ifade eden Ak Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz; "yapılan araştırmalar neticesinde 127 vatandaşımızın talebi oldu. Bu talepler doğrultusunda konuyu şuan Milletvekilimiz olan Naci Bostancı'ya, o dönemki milletvekilimiz Avni Erdemir'e ve hemşerimiz Ak Parti Genel Sekreteri Ankara milletvekili Haluk İpek'e götürdük. TOKİ ile yaptığımız görüşmeden sonra talebimiz kabul Şubat'tır." dedi. Sosyal Konutların yapılmasında emeği geçenleri unutmadıklarını ifade eden Korkmaz; "5 yıl önce benimle birlikte gece gündüz mesai harcayan Amasya Milletvekillerimiz Naci Bostancı ve Haluk İpek'e, eski dönem Milletvekilimiz Avni Erdemir'e, İlçe Kaymakamımız Hayatı Taşdan'a, Eski Belediye Başkanımız Mahmut Boz'a ve Belediye Başkan yardımcımız Adem Cılız'a İlçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. 



Amasya Hedef Gazetesi



Geri Dön