Genel

Amasya Üniversitesi İnşaat Teknolojisi öğrencileri 3. köprüyü inceledi!

Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı öğrencileri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne teknik gezi düzenlediler. Ali Selvi, “Bilgiyi yerinde görmeleri amacıyla bir dizi teknik gezi düzenlemeye devam ediyoruz. " dedi

Öğrencilerinin köprü inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldığını anlatan Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Selvi, “Öğrencilerimizin derslerde öğrendikleri bilgiyi yerinde görmeleri amacıyla bir dizi teknik gezi düzenlemeye devam ediyoruz. Ülkemizin önemli projelerinden 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatına düzenlediğimiz gezide de öğrencilerimizin teoride aldıkları bilginin uygulama sahasında görmeleri açısından çok faydalı oldu. Ayrıca Türk mühendisliğinin geldiği aşamadan gurur duyduk” dedi.


Amasya Üniversitesi tarafından desteklenen teknik gezilerin öğrencilere fayda sağladığını anlatan Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner de, “Teknik Bilimler MYO İnşaat Teknolojisi Programı öğrencilerinin derslerde gördükleri teorik ve pratik bilgiyi pekiştirmek ve yerinde görmek amacıyla bu uygulamalarının en üst düzeyde yapıldığı ülkemizin önemli projelerinden Yavuz Sultan Selim Boğaz Köprüsü’ne teknik bir gezi düzenledik. Yavuz Sultan Selim Boğaz Köprüsü üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolunun aynı seviyede geçeceği ilk köprüdür aynı zamanda 322 metrelik kuleleriyle ve 59 metrelik genişliği ile dünyanın sayılı projeleri arasında yer almaktadır. Bu önemli özellikleri nedeniyle yurt dışından da teknik eğitim gören öğrenciler köprü inşaatını gezmeye geliyorlar” diye konuştu.

Teknik gezilerle öğrencilere meslek ahlakı, insan sağlığı, iş güvenliği, kalite, iş disiplini, insan ilişkileri, çevre gibi konularda da duyarlılık kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Öner, “Öğrencilerimiz teknik geziler sayesinde hem sektörü tanımaktadırlar hem de edindikleri bilgileri yerinde görerek uygulamaya nasıl geçirebileceklerini görmektedirler. Eğitim sadece dört duvar arasında verilen bilgilendirme faaliyeti olarak kalmamalıdır. Öğrencilerimizi yeni teknolojilerden haberdar etmemiz gerekiyor. Şantiyeler, sanayi kuruluşları ve imalat alanları öğrencilerin mesleği öğrenmelerine, iş hayatı ile ilgili tecrübe edinmelerine çok fayda sağlamaktadır. Gezilerimize destek veren Rektörümüze ve öğretim elemanlarıma çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Hürriyet