03 / 05 / 2024

Amasya'da Harşena Dağı'ndan kopan parça evin üzerine düştü!

Amasya'da Harşena Dağı'ndan kopan parça evin üzerine düştü!

Harşena Dağı'nın arka tarafında yer alan Nergiz Mahallesi'nde Türkan Türkoğlu'na (55) ait iki katlı ahşap evin çatısına gece yarısından sonra dağdan kopan kaya parçası düştü



Evin mutfağındaki çamaşır makinesinin üstüne düşen kaya parçası, hasara neden oldu.

Olayın şokunu hala üzerinden atamadığı gözlenen Türkan Türkoğlu, evde diyaliz hastası kızıyla birlikte yaşadıklarını söyledi.

Gece yarısı yaşanan olayda büyük bir gürültüyle uyandıklarını ifade eden Türkoğlu, ''Korku ve panik içinde yatağımdan kalktım. Mutfak kapısını açtığımda karşımda kocaman bir kaya parçası gördüm. Evin çatınını delerek çamaşır makinesinin üzerine düşen kaya parçası yaşadığım korkuyu bir kat daha artırdı. Şükürler olsun ki yatak odasının bulunduğu bölümden içeri düşmedi'' dedi.

Söz konusu eve gelerek yetkililerden bilgi alan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Türkoğlu'nu teselli etmeye çalıştı. Can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Özdemir, hasarın giderilmesi için Türkoğlu'ne gereken desteğin sağlanacağını kaydetti.

Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun ise söz konusu bölgenin 1987 yılında afet bölgesi olarak ilan edildiğini anımsatarak, ev sahiplerinin bu bölgeyi boşatmaları için tebligatlar yapıldığını ancak bunun hala gerçekleştirilemediğini söyledi.

Yetkililer evdeki kaya parçasının 100 kilodan ağır olabileceğini belirttiler.
Sabah


Geri Dön