29 / 04 / 2024

Amazon'da 2024'ten itibaren Hyundai otomobilleri çevrim içi satılacak!

Amazon'da 2024'ten itibaren Hyundai otomobilleri çevrim içi satılacak!

ABD'li teknoloji devi Amazon, Hyundai ile 2024 yılından itibaren internet sitesinden araç satışları da dahil olacak şekilde stratejik işbirliği yaptı. İşte ayrıntılar...



ABD'li teknoloji devi Amazon, yaptığı bir son dakika açıklaması ile Hyundai ile yapılan stratejik işbirliğinin detaylarını duyurdu. Amazon'dan konuya ilişkin gelen açıklamada, 2024 yılında ilk defa otomobil satıcılarının ABD'deki Amazon kullanıcılarına araç satabileceği, bu çerçevede satın alınabilecek ilk markanın Hyundai olduğu belirtildi. 

Bu yeni dijital alışveriş deneyiminin çevrim içi şekilde yeni bir araba satın alınmasını kolaylaştıracağına dikkat çekilen açıklamada, müşterilerin, model, donanım, renk ve özellikler dahil çeşitli tercihlere göre bölgelerindeki mevcut araçları Amazon'da arayabileceğinin de altı çizildi. 

Amazon da 2024 ten itibaren Hyundai otomobilleri çevrim içi satılacak!

TESLİMLERİ AMAZON YAPACAK YA DA YEREL BAYİDEN ALINACAK

Amazon'dan yapılan son dakika açıklamasında, müşterilerin seçtikleri ödeme ve finansman seçenekleriyle çevrim içi ödeme gerçekleştirebileceği ifade edilerek, daha sonra uygun zaman diliminde yerel bayilerden aracı teslim alabilecekleri veya aracın kendilerine teslim edileceği vurgulandı. 

Hyundai'nin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla Amazon'un bulut birimi AWS'yi hizmet sağlayıcısı olarak seçtiği bilgisinin de aktarıldığı açıklamada, çok yıllı yeni anlaşmanın parçası olarak Hyundai'nin bulut öncelikli teknoloji stratejisiyle daha veri odaklı bir kuruluş olacağı ve mevcut şirket içi uygulamalarını AWS'ye taşıyacağı ifade edildi. 

Amazon da 2024 ten itibaren Hyundai otomobilleri çevrim içi satılacak!

HYUNDAI ARAÇLARINA AMAZON'DAN YAPAY ZEKA ALEXA GELİYOR

Açıklamada, yeni nesil Hyundai araçlarının Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa ile daha da duyarlı ve etkileşimli olacağına dikkat çekildi ve 2025 yılından itibaren de Hyundai'nin yeni nesil araçlarını satın alanların Alexa deneyimine arabalarında da erişebileceğinin altı çizildi. 

Hyundai sürücülerinin Alexa'dan müzik, podcast veya sesli kitap çalmasını isteyebileceğine dikkat çekilen açıklamada, güncel trafik güncellemeleri veya hava durumu gibi raporlar alabilecekleri de belirtildi. 

Amazon Üst Yöneticisi (CEO) Andy Jassy, açıklamada görüşlerini paylaştı ve Hyundai'nin yenilikçi bir şirket olduğunun altını çizdi. 

Jassy, söz konusu açıklamasında, söz konusu ortaklığın, müşterilerin çevrim içi araç satın alma kolaylığını değiştirmek; eğlence, alışveriş ve takvim kontrolleri amacıyla Hyundai araçlarında Alexa'yı kullanmayı kolaylaştırmak gibi imkanlar sunacağına dikkat çekti. 

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK tek tek açıkladı!

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?


Geri Dön