Kripto Paralar

Amazon'dan büyük hamle! Öyle bir şirketle iş birliği yaptı ki!

Türkiye'de en çok tanınır olan kripto para birimi Avalanche (AVAX), dünyaca meşhur Amazon ile olan yeni iş birliğini ilan etti. Kripto para birimleri, işlemleri kaydetmek ve yeni birimlerin ihracını yönetmek için merkezi olmayan sistemler, tipik olarak bir blok zinciri kullanır

Dijital veya sanal para birimi olarak da bilinen kripto para birimi, güvenlik için kriptografi kullanan bir elektronik para biçimidir. Kripto para birimleri, işlemleri kaydetmek ve yeni birimlerin ihracını yönetmek için merkezi olmayan sistemler, tipik olarak bir blok zinciri kullanır. Bitcoin, ilk ve en yaygın kullanılankripto para birimidir, ancak her biri kendi benzersiz özelliklerine ve özelliklerine sahip binlerce başka kripto para birimi mevcuttur. Diğer bazı iyi bilinen kripto para birimleri arasında Ethereum, Litecoin, Ripple ve Tether bulunur. Kripto para işlemleri, bir bilgisayar ağı üzerinden işlemleri kaydeden halka açık ve merkezi olmayan bir dijital defter olan blockchain teknolojisine dayanmaktadır. Güvenli, şeffaf ve kurcalamaya karşı korumalıdır ve bankalar gibi aracılara ihtiyaç duymadan hızlı ve verimli fon transferine izin verir.

Amazon'un Amazon Web Services (AWS) hizmeti, Blockchain teknolojileri ile kuvvetini ortaklaştırmaya devam ediyor. Ülkemizde büyük talep gören kripto para birimi Avalanche, AWS ile olan iş birliklerini da ilan etti.

Avalanche ve Amazon yeni bir ortaklığa imza attı

Buna ek olarak iş birliği, kişilerin Avalanche sistemi üzerinde düğümler başlatmasını ve yönetmesini de basitleştirecek. Yeni iş birliği aracılığı ile geliştiriciler de böylece blockchain ağına daha çok esneklik ve kuvvet sağlanacak. Ayrıca AWS, bu iş birliğinin ışığı altında Avalanche sisteminin altyapısını ve merkezi olmayan uygulama (dApp) ekosistemine de arka çıkacak.

Ava Labs, iş birliğinin bir parçası olarak başlangıç ​​etabındaki girişimcilerin kendi platformunda çalışmaya başlamasına destek olan bir program olan AWS Activate sistemine de dahil olacak.

Ava Labs Başkanı John Wu, “AWS Activate, geliştiricilerin Avalanche’ın çığır açan hızı, emniyeti ve ölçeklenebilirliği ile uygulamaları insanlara ulaştırmaları için harika bir kaynak.” dedi. 

Ava Labs'ın kurucusu ve CEO'su Emin Gün Sirer, “Hem bireysel hem de kurumsal geliştiriciler için, kendileri için en manalı olan kanuni yetki alanında AWS  ile anında düğümler oluşturabilmek ve ağları test edebilmek büyük bir avantaj oldu. Milyonlarca katılımcıyı neredeyse hemen kesinliğe kavuşturabilecek bir protokol uyguladığımız için mutluyum. Amazon ile yaptığımız çalışmalar Avalanche’ın olumlu etkisini hızlandırabilir.” sözlerini söyledi.

Avalanche (AVAX) fiyatı nasıl etkilendi?

AVAX, bu ilandan önce 12 dolar fiyat bandında yer alıyordu. iş birliğinin ilanından sonra ücret, bu yazı hazırlanırken 15 dolar sınırına yakınlaştı. Bu ortaklık sayesinde Avalanche'a olan güven ve talebin yükseleceği bazı kaynaklar tarafından belirtildi.

İPhone yeni tasarıma mı geçiyor! İPhone 16 nasıl tasarıma sahip olacak?

Çıkış tarihi merak ediliyordu! MacBook için tarih verildi!

TOGG’un fiyatı belli oldu mu! İşte merak edilen sorunun cevabı