30 / 04 / 2024

Amerika'da konut piyasasında belirsizlik var!

Amerika'da konut piyasasında belirsizlik var!

İsviç Merkez Bankası    Riksbank, ABD"de konut piyasasına ilişkin belirsizlik ve istihdam piyasasının halen zayıf olmasına rağmen ekonomik görünümün düzeldiğini bildirdi.



 İsviç Merkez Bankası (Riksbank), enflasyonda istikrarı sağlamak için gösterge faiz oranını   0,25 puan artırarak, yüzde 1,25"e çıkardı.
               
Riksbank, İsveç ekonomisinin rekor oranda büyüdüğünü, Avrupa"da kamu finansmanı konusundaki kaygıların yükselmesine rağmen, uluslararası ekonomide toparlanmanın sürdüğünü açıkladı.
             
Düşük işçilik maliyetleri nedeniyle halen zayıf olan enflasyonist baskıların, ekonomik faaliyetler güçlendiği için yükselmesinin beklendiğine işaret edilen açıklamada, enflasyonu yüzde 2 hedefi seviyesinde tutmak ve kaynak kullanımının çok yüksek olmasından kaçınmak için faiz oranlarının aşamalı olarak, daha normal seviyelere çekilmesine ihtiyaç olduğu belirtildi.
               
Bu yüzden Riksbank Yönetim Kurulu"nun gösterge faiz oranını 0,25 puan artırarak, yüzde 1,25"e yükselttiği, faiz oranındaki aşamalı yükselişin hane halkı borçlanmasının yavaş artmasına katkıda bulunabileceği ve İsveç ekonomisinde dengesizlik risklerinin birikmesini azaltabileceği kaydedildi.
               
Dünyanın birçok bölgesinde toparlanma sürmesine rağmen, Avrupa"da kamu finansmanı sorunlarına ilişkin kaygılar sonucu gelişmelerin belirsiz olduğunu vurgulayan Riksbank, ABD"de konut piyasasına ilişkin belirsizlik ve istihdam piyasasının halen zayıf olmasına rağmen ekonomik görünümün düzeldiğini bildirdi.
               
Riksbank, gösterge faiz oranını temmuz ayından bu yana dördüncü kez artırdı.
A.A


Geri Dön