06 / 05 / 2024

Amerikalılar en çok İstanbul 'u keşfetmek istiyor!

Amerikalılar en çok İstanbul 'u keşfetmek istiyor!

New York Times Gazetesi"nin okuyucu anketine göre; Amerikalılar geçtiğimiz yıl en çok İstanbul"u görmek istediler. İstanbul, ankette açık ara farkla en çok görülmek istenen şehir seçildi



Dünyanın en ünlü gazetelerinden New York Times"ın multimedya sunumunda ˜2010"da Görülecek Yerler" ekinde yer alan okuyucu anketine göre, Amerikalılar geçtiğimiz yıl tatillerini en çok İstanbul"da geçirmek istedi.

31 Aralık 2010 tarihinde Monica Drake imzasıyla yayınlanan yazıda; 2010 yılının başlarında okurlara üzerinde düşünülmesi gereken eğlenceli bir soru sordukları belirtildi ve ˜Bu yıl nereye gitmek istiyorsunuz" sorusuna en çok ˜İstanbul" cevabının verildiğini açıklandı. Gazete, œ2011 listemizin son rötuşlarını attığımız için değil ama oylama resmen sona erdiği için 2010"un kazananını açıklayabiliriz: Açık ara farkla, İstanbul diye yazdı.

İstanbul"u tavsiye eden okuyucuların bazı temalara özellikle vurgu yaptığının belirtildiği yazıda şöyle denildi; œNew York"dan Alan, İstanbul"dan Peter ve diğerleri İstanbul"un tarihinden bahsettiler. Peter, ˜Bugün burada gördükleriniz, yani kültürler ve ayağınızın altındaki taşlar, gerçek anlamda yüzyılları (ve milenyumları) yansıtmaktadır" diyor. Bazı okuyucular da insanlarından ve kültüründen söz ediyor.

New York Times"in İstanbul"u açık ara birinci yapan okuyucu anketinde görülmek istenen diğer yaygın tercihler ise; Kolombiya, Seul, Kosta Rika ve New York.
İBB


Geri Dön