28 / 04 / 2024

Amerikan ekonomisi sallantıda mı? Borç limiti açmazı hakkında ne deniyor?

Amerikan ekonomisi sallantıda mı? Borç limiti açmazı hakkında ne deniyor?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'den Amerika ekonomisine dair önemli açıklamalar geldi. Açıklamalarından biri de 15 Haziran'a kadar yeterli vergi gelirinin elde edilmesi olasılığının düşük olduğu belirtildi. Kendi sözleriyle, borç limitinin 1 Haziran'a kadar artırılması gerektiğini vurguladı.



Yellen, ABD ekonomisini ilgilendiren çarpıcı uyarılarıyla gündeme geldi. ABD'de federal hükümetin belirli borç limitine ulaşmasının sinyallerinin verildiği açıklandı. 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşacak olan ABD'nin bu durumla ilgili gerekli uyarıları Yellen, vurgulayarak yaptı. Amerika ekonomisinin sallantıda olup olmadığı da merak edilen konular arasında oldu, işte tüm detaylar haberimizde…

Amerikan ekonomisi sallantıda mı? Borç limiti açmazı hakkında ne deniyor?

ABD ekonomisinin zarar görmesi olası görünüyor

ABD'de federal hükümet, belirtilen haberler kapsamında açıklamak gerekirse, temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış durumda. Bu kritik noktaya gelinmesi, mali açıdan ciddi bir uyarı işareti olarak yankılanıyor. Borç limiti ya da borç tavanı, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin, maddi yükümlülüklerini yerine getirmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamak için başvurabileceği maksimum para miktarının kararlı bir sınırıdır. Borç limitinin aşılması durumunda Amerika ekonomisine önemli ölçüde zarar vereceği ön görülüyor.


Geri Dön