19 / 05 / 2024

Amsterdam'da Türk tamirhaneleri yangında kül oldu!

Amsterdam'da Türk tamirhaneleri yangında kül oldu!

Hollanda' nın Başkenti Amsterdam yakınlarındaki Sparnwoude Kasabasında, ağırlıklı olarak Türklerin işlettiği tamirhanelerin bulunduğu Hening'te, 60 Türk tamirhanesinden 6'sı henüz belirlenemeyen bir sebeple yanarak kül oldu....




YANGINI 30 İTFAİYE ANCAK SÖNDÜREBİLDİ


30 itfaiye aracı ve 150 itfaiye memuru, sabah başlayan yangını 8 saat süren çalışma ardından ancak söndürebildi. Yangın söndürüldükten sonra 6 tamirhaneden geriye kül yığını kaldı.


Amsterdam Polisi yangınla ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptıklarını açıkladı. Polis, yangının çıkışı ile alakalı henüz bir bilgiye ulaşamadıklarını, kamera görüntülerini inceledikten sonra bir sonuca varacaklarını söylemekle yetindi. Tamirhanelerdeki hasarın yaklaşık 1,5 milyon euro civarında olduğu açıklandı.


SON 4 YIL İÇİNDE BURADA 3 DEFA YANGIN ÇIKTI


Amsterdam Sparnwoude kasabasında ki Heining'te uzun yıllar araba tamirciliği yapan Garaj İbo sahibi İbrahim Köroğlu, sabahleyin işyerine geldiğinde yangının tüm garajı kapladığını görünce şok olduğunu söyledi. Son 4 yıl içinde üçüncü defa belli aralıklar ile burada yangın çıktığını söyleyen Köroğlu, kundaklama ihtimali olduğunu söyledi. Köroğlu "Şuanda polisin araştırmasını bekliyoruz. Benim zararım yaklaşık 250 bin euro. İçeride tamir için gelen müşterilere ait toplam 7 araç vardı ve tamamen kül oldu. Yangının kundaklama yönünde olup olmadığını polis raporu belirleyecek. Şuanda garajın tüm kamera görüntüleri polis tarafından alındı. İncelenmenin ardından expert raporlarına göre hasar tespiti yapılacak. Garajda 3 elemanımız çalışıyordu. Şuan diğer garajlarda da en az 5 kişi çalışıyor en az 50 kişi işsiz kalmış oldu." şeklinde konuştu.


KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ OLABİLİR


Çevre sakinlerinden Muhammed Yasin, ağırlıklı olarak Türklerin bulunduğu araba tamir garajlarında 6 Türk yerinde yangın çıkmasını şüphe ile karşıladıklarını söyledi. Yasin "Burada toplam 100'e yakın araba tamir garajı bulunuyor. Burada Türklerin tamir yerlerinin yanı sıra araba yedek parça dükkanları da bulunuyor. Ben şahsen kundaklamadan şüpheleniyorum. İtfaiye ilk önce içerisinde benzin dolu bir bidonu dışarı çıkartı. Yalnız polisin detaylı araştırması ile kesin sonuç ortaya çıkacak. Üzücü bir durum onlarca kişi işsiz kaldı."


Sonuç Haber



Geri Dön