04 / 07 / 2024

hollandada türklerin işyerleri

hollandada türklerin işyerleri

Hollanda' nın Başkenti Amsterdam yakınlarındaki Sparnwoude Kasabasında, ağırlıklı olarak Türklerin işlettiği tamirhanelerin bulunduğu Hening'te, 60 Türk tamirhanesinden 6'sı henüz belirlenemeyen bir sebeple yanarak kül oldu....

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde geldi! Almanya bir sektörde daha Türk işçi alacak! İşte o tarih!

Avrupa'daki havaalanlarında yaşanan kaos sonrası Almanya'nın gözü Türkiye'deki kalifiye işçilere çevrildi. Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Alman hükümeti, Türklerin gelmesi için teşvik edici yeni uygulamaları tartışırken, Almanya yeni bir meslek dalı için de düğmeye bastı. İşte detay

İş yerleri için vergi avantajı!

Konutlar dışında bazı iş yerleri için de emlak vergisi muafiyeti sunuluyor. peki hangi iş yerleri vergi avantajından yararlanıyor? İş yerini kiraya veren vergi ödeyecek mi? İşte tüm merak edilenler....

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

Türklerin Karadağ'daki konut yatırımı 22 kat arttı!

Türkler, Balkanların yükselen yıldızı Karadağ'da en çok konut alan ikinci millet oldu. Türklerin bu ülkede konuta ödediği rakam 3 senede 22 kat arttı.

ABD konut alımında Türklerin birinci tercihi oldu!

Türkler gayrimenkulde rotasını yurt dışına yöneltti. Türklerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında ise ABD geliyor.

Kocaeli Yıldız Konutları’ndaki iş yerleri dönüşüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yuvam Akarca Mahallesi’nde yer alan Yıldız Konutları’nın işyerleri dönüştürecek, yaşam ve spor merkezi haline getirecek.

Sakarya Afet Merkezi’ndeki iş yerleri ihaleye çıkıyor!

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında yer alan iş yerleri 25 Ocak 2018'de ihaleye çıkacak.

Küçük esnaflar da artık iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştıracak!

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 50'den az işçi çalıştıran işyerleri, bugün kapsama alınıyor. Buna göra bakkal, tuhafiye, kırtasiye gibi küçük esnaf da artık iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştıracak.

'Türklerin Almanya'dan aldığı konut sayısı 2 milyona yaklaştı'

Gurbetçi Türklerin en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izledi. Türklerin tercih ettiği şehir ise Berlin.

Kayıt dışı işyerleri ve AVM'lere önlem alınmalı!

Adana ESOB Yeni Başkanı Nihat Sözütek, Adana esnafının en önemli sorunlarının başında kayıt dışı çalışan işyerleri ile her türlü ürün satışı yaparak küçük esnafa kepenk kapattıran AVM'ler olduğunu bildirdi.

hollandada türklerin işyerleri Haberi

hollandada türklerin işyerleri


YANGINI 30 İTFAİYE ANCAK SÖNDÜREBİLDİ


30 itfaiye aracı ve 150 itfaiye memuru, sabah başlayan yangını 8 saat süren çalışma ardından ancak söndürebildi. Yangın söndürüldükten sonra 6 tamirhaneden geriye kül yığını kaldı.


Amsterdam Polisi yangınla ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptıklarını açıkladı. Polis, yangının çıkışı ile alakalı henüz bir bilgiye ulaşamadıklarını, kamera görüntülerini inceledikten sonra bir sonuca varacaklarını söylemekle yetindi. Tamirhanelerdeki hasarın yaklaşık 1,5 milyon euro civarında olduğu açıklandı.


SON 4 YIL İÇİNDE BURADA 3 DEFA YANGIN ÇIKTI


Amsterdam Sparnwoude kasabasında ki Heining'te uzun yıllar araba tamirciliği yapan Garaj İbo sahibi İbrahim Köroğlu, sabahleyin işyerine geldiğinde yangının tüm garajı kapladığını görünce şok olduğunu söyledi. Son 4 yıl içinde üçüncü defa belli aralıklar ile burada yangın çıktığını söyleyen Köroğlu, kundaklama ihtimali olduğunu söyledi. Köroğlu "Şuanda...