24 / 06 / 2024

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Ev sahibi olan Türklerin sayısı düşüyor, yabancıya konut satışı artıyor!

Temmuz ayında kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılması halinde konut krizinin daha da derinleşmesi bekleniyor. Türklerin yıllar içinde ve sahipliği oranı düşerken, yabancıya konut satışı kat kat arttı. Peki konut krizinin bir nedeni de, vatandaşlık için yapılan satışlar mı?



Türkiye’de konut fiyatlarının artışı ve kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle ev sahibi olanların sayısı azalıyor. Kiraların da yükselmesiyle birlikte konut krizi büyümeye devam ediyor.

Bu arada son 10 yılda yabancıların Türkiye’de satın aldığı konut sayısı 360 bini aştı.. 2012’de yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırlar kaldırıldı 2017’den itibaren ise yabancılara Türk vatandaşlığı verilmeye başlandı.

Eski Araştırma Görevlisi İnan Mutlu https://x.com/inanmutlu1 X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan konut krizin bir nedeninin de yabancılara vatandaşlık verilmek için yapılan satışlar olduğunu belirtti. Türkiye’deki ev sahipliği oranının son 10 yılda yüzde 61’den yüzde 56’ya gerilediğine dikkat çeken İnan Mutlu, Türkiye’de yabancıya satılan konut fiyatların paylaştı. Bazı vatandaşlar konut krizinin asıl nedeninin yüksek krediler olduğunu söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

İnşaat malzemesi sanayi üretiminde yüzde 10.9'luk artış!

TOKİ İlk Evim Arsa projesinde ücretler ödendi ama bölgeleri bile belli değil!  TOKİ  neden sessiz kalıyor?

0.69 faizli konut kredisi hesaplama Haziran 2024! 400 bin, 500 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri kaç TL?


Geri Dön