01 / 05 / 2024

Anadolu Gösteri Merkezi'ne yıkım kararı!

Anadolu Gösteri Merkezi'ne yıkım kararı!

Aralarında "Anadolu Gösteri Merkezi" olarak kullanılan dev çadırın da bulunduğu Balgat'taki ruhsatsız yapıların yıkımı gündemde



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, aralarında "Anadolu Gösteri Merkezi" olarak kullanılan dev çadırın da bulunduğu Balgat'taki ruhsatsız yapıların yıkımı konusunda Çankaya Belediyesinin 1 Mart Pazartesi gününden itibaren üç gün içinde adım atmaması durumunda yıkım işlemini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, aralarında Anadolu Gösteri Merkezi adlı dev çadırın da bulunduğu kaçak yapıların yıkım sürecini başlatmak için 28 Şubat Pazar günü burada gerçekleşecek CHP  Ankara  İl Kongresi'nin bekleneceğini ifade etti.

İdare Mahkemesi ve Danıştay'ın kararları üzerine Çankaya Belediyesini defalarca uyardıklarını ama bir sonuç alamadıklarını belirten Gökçek, şunları kaydetti:

"Pazartesi gününden itibaren üç gün içinde Çankaya Belediyesinin yıkıma ilişkin bir adım atmasını bekleyeceğiz. Yoksa bu hukuksuzluğa müdahale ederek, yıkım işlemini biz gerçekleştireceğiz. Oradaki dev çadırla ilgili mahalle sakinlerinden de çok şikayet alıyoruz. Gerçekten çok kötü bir görüntü oluşturuyor."
AA


Geri Dön