27 / 04 / 2024

Anadolu Grubu'ndan AND Gayrimenkul ile ortak markalı konut projeleri!

Anadolu Grubu'ndan AND Gayrimenkul ile ortak markalı konut projeleri!

Gayrimenkul, perakende, içecek, tarım, enerji, sanayi ve otomotiv alanlarında olmak üzere toplamda 105 markayı bünyesinde tutan Anadolu Grubu, yatırımları ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor...



Otomotiv, perakende, içecek, tarım, enerji, sanayi ve gayrimenkul alanlarında olmak üzere toplamda 105 markayı bünyesinde tutan Anadolu Grubu, bugüne kadar oluşturduğu değerlerle ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. 1950 yılında, temelleri Anadolu Grubu Onursal Başkanları, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından atılan grup şirketlerinin farklı alanlarda gösterdiği faaliyetler, bugün dünya çapında tanınan markalar olarak karşımıza çıkıyor.

Durgunluk geride kaldı

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, geçtiğimiz günlerde Gürcistan’da Isuzu’nun bir teslimat törenine katılan İlhan Özilhan, ağır ticari araç pazarındaki daralma ile ekonomi arasında doğrudan bağlantı bulunduğunu söyleyerek, “Ticari vasıtanın önümüzdeki dönemde açılması konusu tamamen ekonomi ile bağlantılı. Ekonomi büyüyorsa ticari vasıta talebi geliyor. Ekonomi daralıyorsa ticari vasıta bıçak gibi duruyor. Binek araç bir çıt daha farklı ama ekonomi ile ticari araç muhakkak paralel gidiyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye büyümeye girerse istikrarlı bir şekilde talep artacaktır” dedi. Son göstergeler ise bu alanda bir canlanmanın başladığı yönünde.

Dev ortaklıkların adresi

Anadolu Grubu, dünyanın önde gelen markalarıyla kurduğu ortaklıklar ve çok uluslu şirketlerle gerçekleştirdiği iş birlikleriyle de dikkat çekiyor. Grubun uluslararası iş ortakları arasında, AB The Coca-Cola Company, McDonald’s, Faber-Castell, Isuzu, Kia, Lombardini, Honda da yer alıyor. Enerji sektöründe; Anadolu Kafkasya Enerji Yatırımları, Aslancık Elektrik Üretim, AES Elektrik Enerjisi Toptan Satış ile faaliyet gösteren grup, gayrimenkul sektöründe ise AND Gayrimenkul ile markalı konut projeleri üretiyor. Efes Tur da, A grubu seyahat acentesi olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Üniversite işini rafa kaldırdık

Özilhan: “Vaktiyle bir üniversite kurmak arzusuyla inceleme yaptırıp çok yol almıştık. Hedefimiz sağlık bilimleri odaklı bir üniversite kurmaktı. YÖK ile başlattığımız diyalog sürecinden sonuç alamadık. Şu aşamada böyle bir proje gündemimizde yok. Tabi ki bu süre içinde Türkiye’de birçok vakıf üniversitesi kuruldu. Sağlık alanında yol alan üniversiteler de güzel işler yapıyor.”


Geri Dön