01 / 05 / 2024

Sancaktepe'de markalı konut projeleri ivme kazandı!

Sancaktepe'de markalı konut projeleri ivme kazandı!

Çevre yolları ile bağlantısı, gelişme planı içinde yolların genişliği, kat yüksekliklerinin ve yeni yapılan markalı konut alanları ile Sancaktepe hızlı dönüşüm içinde. Sancaktepe'de markalı konut projeleri ivme kazandı...



Çevre yolları ile bağlantısı, gelişme planı içinde yolların genişliği, kat yüksekliklerinin ve yeni yapılan markalı konut alanları ile Sancaktepe hızlı dönüşüm içinde. Türkiye ve Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan 4100 yataklı sağlık kompleksi, Sancaktepe'de markalı konut projelerine de ivme kazandırmış durumda, Gedizler Yapı A.Ş'nin bölgede yürüttüğü Ev're projesi. Sancaktepe'nin düzenli kent planı içinde arazi avantajlarını da taşıyor. 160 çam ağacının korunduğu arazinin yan parseller ve ana trafik yolu ile ilişkisinde 20 metre çekme paylan projeyi çevresinden yalıtmış. 


DÖRT BLOKTA 408 DAİRE 


Trafik aksından otoparklara ulaşım, yaya yolları ve işlenmiş yeşil alanların 1. ve 2, etap için öncelikle ele alındığı Ev're Gedizler'de amaç aileler için sakin güvenli bir yaşam alanı oluşturmak. Zemin üzerinde 11 kat yükselen, birbirinin ışığını ve manzarasını kesmeyen 4 blok, 80 metrelik oldukça geniş kare avluyu tanımlayacak şekilde yerleştirilmiş. Orta avlu merkezine, kapalı sosyal alan ve havuz yerleştirilmiş. Açık otoparklar, yaya yollan ve orta avludan izole edilip kenarlara çekilerek çözülmüş. 


GÜN IŞIĞI ZENGİNİ, TAVANLI, KULLANIŞLI 


Mimar Bülent Görgün imzalı projede daire tiplerinin en dikkat çeken özelliği, küçük daireler de dahil hemen tüm konutlara sağlanmış balkon ve bazı dairelerde terasa varan dış mekânlar. Stüdyo ve 1+1 dairelerin ince uzun kullanışsız geometrisi bu projede yok. Tam tersi kare formlar içinde mutfak ve banyonun ayrıştığı net kat planları çalışılmış. 


Yine küçük daireler dahil çamaşır makinesi için ayrı dolap alanı oluşturulmuş. Antre vestiyer dolabı, çamaşır makinesi dolabı, kapı kasa kanat uyumu adına birlikte çözülmüş.Mutfaklar genellikle açık. Lakin kapatılmak istenirse buna uygun bir planlama verilmiş. İç avluya bakan yaşam alanlarının önündeki teraslar ve 2 metre 75 santim kat yüksekliğim tam cephe kullanan geniş cam yüzeyler ile daireler aydınlık ve ferah. 


Esin Tümer/ Habertürk Gazetesi 


Geri Dön