28 / 04 / 2024

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...



Türkiye'nin önde gelen ticari araç markası Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik kapsamlı adımlarına yenilerini de eklemeyi sürdürüyor. Bu adımlarda üretimde yüksek oranda yeşil enerjiye geçiş hamlesini kararlı ve güçlü bir şekilde sürdüren firmanın Çayırova’daki modern üretim tesislerinin çatılarında yapılan güneş enerjisi santralinin 1,2 MWp’lik ikinci etabı da tamamlandı.

Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik hedefleri ile "Yarınlara Dönüşüyoruz" stratejisi kapsamında hayata geçirilen projenin söz konusu fazının yapılmasının ardından toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye ulaşan Anadolu Isuzu, ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı hedefliyor.

ELEKTİRK TÜKETİMİNE EŞ DEĞER YEŞİL ENERJİ

Konuya ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, yeşil dönüşüm odaklı gerçekleşen faaliyetlerin aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini kaydederek, şunları söyledi: "Bunun için Anadolu Isuzu olarak işimizi ve ürünlerimizi dönüştürüyor, yarınlara dönüşüyoruz. Bu vizyon doğrultusunda hayata geçirdiğimiz güneş enerjisi santralimizin ikinci etabını tamamlamış olmaktatız. Anadolu Isuzu GES projemiz ile senelik toplamda 7.945 MWh elektrik üretimi yaparak senelik tükettiğimiz elektriğin yüzde 70’ini yenilenebilir enerjiden karşılamayı, böylelikle 2.600 hanenin elektrik tüketimine eşdeğer bu yeşil enerji ile yaklaşık 3.495 ton/yıl karbon salımını önlemeyi istiyoruz. Paris Anlaşması, Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum çalışmalarımız ve çevreye duyarlı üretim yaklaşımımız ile önümüzdeki dönemde enerji ihtiyacımızın tümünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyoruz. Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm odaklı yatırımlarımızı kesintisiz sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

ANADOLU ISUZU'NUN SAHİBİ KİM?

Anadolu Isuzu , Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan aynı zamanda Anadolu Vakfı ve çeşitli Anadolu Grubu şirketlerinin de Yönetim Kurulu Başkanıdır.

ANADOLU ISUZU YERLİ Mİ?

Anadolu Isuzu, Türkiye'nin ticari araç markası Anadolu Isuzu Türkiye'de olduğu gibi yurtdışı pazarlarda da yakaladığı büyüme trendini, uluslararası etkinliklerle desteklemeye devam ediyor.

ANADOLU ISUZU NE İŞ YAPAR?

Anadolu Isuzu otuz seneyi geçen üretim kapasitesi ve tecrübesine sahip olan hafif kamyon, kamyonet, otobüs, midibüs ve pick-up ticari gibi araçlarının üretim ve pazarlamasını yapmaktadır. Bunun yanısıra Çayırova Kocaeli'ndeki tesislerinde de üretilen otobüs ve midibüsleri yaklaşık otuz beş ülkeye ihraç ediyor.

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Halkbank GES başvuru nasıl yapılır? Halkbankası devlet destekli kredi veriyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön