27 / 04 / 2024

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu gücünün bulunduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Santral ile yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.



Mercedes, Türkiye'deki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Şirketin son yatırımı ise temiz enerji sektörünü yakından ilgilendiriyor. Aksaray'daki kamyon fabrikasında sürdürülebilir bir üretim merkezi üretmeyi planlayan Mercedes-Benz yeni güneş enerjisi santralini devreye alarak elektrik üretimine başladı.

MERCEDES, AKSARAY FABRİKASI'NA GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI YAPTI

shiftdelete.net’in haberine göre, Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu güce sahip güneş enerjisi santralini devreye aldı.  Santral ile yaklaşık olarak yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Mercedes, haziranda, Pazarlama Merkezi'nde kurulu 3.5 MWp gücü sahip olan güneş enerjisi santralini devreye almıştı. Şirket, sürdürülebilirlik kapsamında yaptığı çalışmalarını yeni santralle sürdürüyor.

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

HEDEF: YILLIK 1 MİLYON 900 BİN KWH ELEKTRİK ENERJİSİ

Mercedes-Benz Türk'ün 'Yeşil Hedefler' programı doğrultusunda 2039 yılına kadar üretim sırasında sıfır CO2 salımı sağlamayı amaçladığını vurgulayan Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrika Direktörü Ulf Raese, Aksaray'da açılacak Güneş Enerjisi Santrali ile yıllık 1 milyon 900 bin kWh elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

FABRİKANIN ELEKTRİK İHTİYACININ YÜZDE 8'İ BU SANTRALDEN KARŞILANACAK

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nda Güneş Enerjisi Santrali çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Ulf Raese, santral vasıtasıyla elektrik üretimi yapılırken, diğer taraftan yıllık yaklaşık 900 ton karbon salımının önüne geçileceğini söyledi.

Bahsi geçen santralden elde edilen enerji ile 656 hanenin bir senelik elektrik tüketimine, çevreye ise 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Ulf Raese, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Mercedes-Benz Türk'ün tesislerinde güneş enerjisi kullanma amacı kapsamında çalışmalarımıza bundan sonra da devam ederek, yeşil enerjiye dönüşüm için üzerimize düşeni yapacağız."

2023 model Mercedes-Benz C-Serisi göz kamaştırıyor! Mercedes-Benz C-Serisi fiyat listesi

 

2023 model Mercedes-Benz B-Serisi kaç TL oldu? İşte Eylül 2023 fiyat listesi

Mercedes-Benz A-Serisi fiyat listesi: Eylül 2023 güncel liste


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön